L’estadística com a gramàtica de la ciència

0
estadística

Dimecres 10 d’octubre de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell
Prat de la Riba s/n
20.00h
Entrada lliure

L’estadística com a gramàtica de la ciència, a càrrec de Jaume Llopis

La ciència té per objectiu conèixer la realitat en tots els seus nivells. No obstant això, sempre és una construcció i una presa de decisió humanes; per tant amb les seves limitacions. Es basa en accions com observar, experimentar, decidir, seleccionar, sistematitzar. L’estadística constitueix la gramàtica d’aquest procés perquè és la que proporciona els elements bàsics d’aquesta activitat constructiva. I ho fa a través d’un mecanisme anomenat “contrast d’hipòtesis”. A través d’exemples s’explicarà en què consisteix i quin és el seu funcionament.

Jaume LLopis és llicenciat en matemàtiques, medicina, biologia, filosofia, filologia hispànica i dret. Doctor en lingüística. Forma part del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística a la facultat de biologia de la Universitat de Barcelona.

-Publicitat-