L’inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès i la memòria oral

0

Dimecres 10 d’octubre de 2018
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
18.30 h
Entrada lliure

L’inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès i la memòria oral

Ramon Ten, director de la Fundació, i Josep Alavedra, director executiu del projecte de l’Inventari, parlaran sobre l’estreta relació existent entre l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès, iniciat el 2017, i la memòria oral; així com els projectes que en aquest àmbit temàtic s’han dut a terme des de la Fundació.

En els darrers temps, el testimoni directe de la gent ha esdevingut una de les fonts d’informació més valuoses per als investigadors socials. La tècnica de l’entrevista, abans gairebé associada en exclusiva als antropòlegs, avui forma part dels mètodes més utilitzats en investigacions de tot tipus. La recerca a escala local ha estat singularment una de les grans beneficiades per aquest procés d’extensió.

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial presenta per desè any consecutiu un seguit d’experiències que han tingut lloc entorn d’iniciatives proposades per les entitats que en formen part o per equips de recerca del nostre país. L’Observatori proposa, així, un recorregut al llarg del territori per conèixer les vivències de moltes persones, al mateix temps personals i representatives del batec de la nostra societat.

-Publicitat-