La missió Plato de l’Esa: la cerca d’exoplanetes continúa

0
missió plato

Dimecres 31 d’octubre de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

La missió Plato de l’Esa: la cerca d’exoplanetes continúa. A càrrec de Gerard Vives

Fent un esforç que ajunta equips europeus de molts països, l’Agència Espacial Europea està preparant una missió, PLATO, per a cercar exoplanetes on hi pugui haver vida. Per a fer-ho es llançarà el 2023 o 2024 un satèl·lit equipat amb diverses càmeres i sensors que observaran tots els racons de la Via Láctia, incloent darrere d’estrelles, analitzant les oscil·lacions de cada exoplaneta durant les seves òrbites per a determinar-ne les propietats i veure quin d’ells podria ser habitable.

Gerard Vives és enginyer tècnic en sistemes de telecomunicació a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), enginyer superior en electrònica per la UPC i enginyer superior en telecomunicacions i en Microelectrònica per l‘ENST-École nationale supérieure des télécommunications de Bretagne, Brest (França).

-Publicitat-