Una galàxia de músiques, Orquestra Simfònica del Vallès

0
una galàxia de músiques

Divendres 16 de novembre de 2018
Teatre La Faràndula. República, 33
20.30 h
Entrades: 15, 24, 28 € / compra online

Una galàxia de músiques

Utopia i contrautopia, una humanitat transhumanista, un futur incert i sovint retratat com a apocalíptic. El cinema de ciència ficció imagina què serà del món anys a venir i les bandes sonores que acompanyen les imatges juguen un paper essencial, vesteixen amb so un avenir impredictible.

L’Orquestra Simfònica del Vallès es posa futurista mostrant un demà imaginat de la mà de la veu i el relat de l’actor i guionista Iván Morales. De l’èpica d’Así habló Zarathustra de Richard Strauss fins a Star Wars de John Williams, passant per tresors musicals que provoquen esgarrifances i que potser, també, desperten esperances.

Iván Morales, guió
Rubén Gimeno, director

El repertori està integrat per obres de John Williams (Jurassic Park, Superman, ET, Star Wars i Encuentros en la tercera fase), Richard Strauss (2001: una odisea en el espacio), Patrick Doyle (Frankenstein), Bernard Herrmann (Farenheit 451), Jerry Goldsmith (El Planeta dels Simis, Alien i Star Trek), James Horner (Cocoon), Brad Fiedel (Terminator) i Vangelis (Blade Runner) amb direcció a càrrec de l’antic titular de la Simfònica, Rubén Gimeno i amb guió original de l’actor i dramaturg, Iván Morales, narrat per ell mateix damunt l’escenari.

Morales ha bastit un emotiu relat centrat en la relació entre un pare i el seu fill, que actua com a fil argumental acollint totes les músiques del programa. A la fi, una història d’històries o pel·lícula de pel·lícules, que tindrà com a banda sonora les bandes sonores simfòniques de les pel·lícules més celebrades de la Ciència-ficció. A la pantalla, aquesta vegada no només s’hi projectaran fotogrames de les pel·lícules, sinó també una realització en directe a càrrec de Produktia on es mostraran moments de la narració, els músics de l’orquestra interpretant la música i els moviments del director conduint l’orquestra.

-Publicitat-