Hereves de les ruïnes. Exposició fotogràfica de Pablo Tosco

0
herves ruïnes

De divendres 23 de novembre al 14 de desembre de 2018
Cal Balscah. Ctra. Prats de Lluçanès, 42
Horari: dll a dv: 9 a 14 h i 15.30 a 21 h; Ds: 9.30 a 13 h i 16 a 20.30 h; Dg: 16 a 20.30 h
Entrada lliure

Hereves de les ruïnes. Fotografies de Pablo Tosco

La població de la República Centreafricana ha encadenat crisi successives durant anys que l’han deixat debilitada i amb enormes ferides. L’oblit internacional no ha fet mes que empitjorar la situació.

El país segueix sent extremadament dependent de l’ajuda humanitària, anys després que esclatés el conflicte. Tot i la calma relativa que van portar les eleccions democràtiques de febrer 2016, la situació segueix sent crítica.
La meitat de la població encara depèn de l’ajuda humanitària i segueix sense poder cobrir necessitats bàsiques d’aigua, sanejament i menjar. Només el 35% té accés a aigua potable i un 27% a serveis de sanejament, segons les Nacions Unides.
Enmig d’aquest país en ruïnes, les dones segueixen lluitant contra l’horror de la guerra. Han hagut de fer front al desplaçament forçat, a abusos, violacions, pèrdua de familiars i veïns, la destrucció de les seves cases, les seves terres i els seus mitjans de vida.
L’accés segur a l’aigua i el sanejament es converteix en una garantia per a la seguretat de dones i nenes, exposades a violacions i agressions quan van a buscar aquest bé tan necessari per poder rentar-se, cuinar i beure.
Organitzacions com Oxfam Intermón amb el suport de l’Oficina d’Ajuda Humanitària de la Comissió Europea (ECHO) posen en marxa projectes per fer sostenible la vida en llocs on era impossible viure.

Pablo Tosco

Fotoperiodista, documentalista i comunicador social. Llicenciat en comunicació, màster en documental creatiu i postgrau en antropologia visual. Responsable de fotografia i continguts audiovisuals d’Oxfam Intermón, des de 2004 documenta projectes de cooperació, desenvolupament i acció humanitària a l’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia.
Ha publicat les seves històries fotogràfiques i audiovisuals en mitjans com El País, El Mundo, La Vanguardia, BBC, TVE, Al Jazeera, The Guardian i Washington Post, entre d’altres.

-Publicitat-