Introducció a la història del clown. Mondo Momo

0
història clown

Divendres 30 de novembre 2018
Estruch. Sala Exposicions. Sant Isidre, 140
17.00 h
Entrada lliure

Introducció a la història del clown. Mondo Momo

Hi ha una llegenda sobre el naixement del pallasso en el circ que va quedar immortalitzada en la pel·lícula de Charles Chaplin “El Circ”. Un home maldestre s’introdueix per error a la pista de circ durant un espectacle. Fora de context, comença a xocar-se amb tot i a mostrar la seva enorme malaptesa en contraposició amb els artistes que estan allí mostrant les seves habilitats. El públic automàticament reacciona a la seva presència i comença a riure. És una història bonica, però no sembla molt consistent: apendrem per què.

Un dels primers pallassos, reconegut com el pare del pallasso modern, és Joseph Grimaldi, va viure entre 1778 i 1837. De pare italià i mare anglesa, va néixer a Londres. Sobre aquest personatge tenim molta informació i fins i tot una biografia escrita per Charles Dickens. Se sap que va fer les delícies del públic del seu temps i va aconseguir elevar el personatge de clown o carablanca al paper principal de les “harlequinades”…

Per tant haurem de separar el naixement del clown contemporani amb el del circ. Ens endinsarem en un viatge per la història del pallasso que ens portarà molt mes allà del naixement del circ… coneixerem “commedia dell’arte”, els joglars i els farsants de l’Edat Mitjana, els còmics ambulants grecs, i molt més!

Impartida per Oscar Moreno i Dagny Romero membres de l’empresa de lleure Mondo Momo: pallasso, Actor, graduat en Psiología y Master en estudis teatrals.”

-Publicitat-