Of fathers and sons. Documental del mes

0
of fathers ands sons

Dimecres 21 de novembre de 2018
Cinemes Imperial. Plaça Imperial, 4
18.00 h
Entrada lliure

Of fathers and sons (2017). Talal Derki

El director de Return to Homs torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d’Abu Osama, membre del grup Al-Nusra, la branca d’Al-Qaeda a Síria. Allà serà testimoni de com els seus fills són entrenats, des de ben petits, per convertir-se en soldats de la jihad. Descobrim des de dins què significa créixer amb un pare que creu profundament en una societat que viu sota les lleis de la xaria.

Els seus dos fills, Osama i Ayman, adoren i admiren el seu pare i obeeixen les seves paraules, però mentre Osama sembla seguir el camí de la jihad, Ayman vol tornar a l’escola. Abu Osama, tot i ser un especialista en bombes i mines, també és un pare encantador.

Després de guanyar el Gran Premi del Jurat a Sundance, Talal Derki ens sedueix amb una història que, a través del dia a dia dels dos nens, ens permet comprendre la complexitat i la tragèdia del conflicte que viu Síria actualment. Un viatge personal dins d’un país devastat.

El director

Talal Derki va néixer a Damasc i viu a Berlín des de 2014. Va estudiar direcció de cinema a Atenes i va treballar com a ajudant de direcció de llargmetratges per a nombroses produccions. També va ser director de diversos programes de la televisió àrab entre el 2009 i el 2011. A més, va treballar com a operador de càmera independent per a la CNN i Thomson & Reuters. Els seus curtmetratges i llargmetratges han estat premiats en nombrosos festivals d’arreu del món. El seu documental Return to Homs(DocsBarcelona 2014) va obtenir el Premi a la Millor Pel·lícula al festival i també va guanyar el Premi del Gran Jurat de World Cinema a Sundance el 2014. Aquell mateix any, també va ser membre del jurat internacional d’IDFA.

Organitza: Aula d’Extensió Universitària de Sabadell per a la Gent Gran.

-Publicitat-