Poca broma amb la física quàntica i Richard Feynman

0
poca broma

Dimecres 14 de novembre de 2018
Agrupació Astronòmica de Sabadell. Prat de la Riba, s/n
20.00 h
Entrada gratuïta

Poca broma amb la física quàntica i Richard Feynman. Les contribucions d’un geni.

Setmana de la Ciència
A càrrec de Francesc Xavier Gimenez

El físic americà Richard P. Feynman és un dels principals responsables de la comprensió actual del món microscòpic, proporcionada per la física quàntica, la ciència que explica el més petit: les molècules, els àtoms, les partícules que componen els àtoms, i fins i tot la llum. Feynman ens va dir, més clarament que ningú, que no podem visualitzar la matèria, en aquestes dimensions tan petites, per comparació amb el món que veiem amb els nostres ulls. La matèria microscòpica té un comportament dual, barrejant el xoc de boles de billar, amb el moviment de les onades del mar. A més, les partícules i la llum s’entrellacen entre si, permetent aparicions i desaparicions en les distàncies més curtes. Aquest aparent caos és el responsable, per estrany que sembli, del robust aspecte del món que ens envolta. A la xerrada revisarem totes aquestes qüestions, sense matemàtiques i de forma entenedora.

Francesc Xavier Gimenez és professor titular del Departament de Ciència dels Materials i Química Física des del 1993 en la Universitat de Barcelona. Docent en química ambiental i química física de materials, investigador en simulació computacional de reaccions químiques i en innovació docent. Ha investigat a la Universitat de Perusa (Itàlia), al CNRS de París i a la Universitat de Califòrnia – Berkeley.

-Publicitat-