Science & Tech Girls Vallès. Jornada steam de ciència i tecnologia

0
science girls

Dissabte 17 de novembre 2018
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus ,124
10.00 h
Gratuït / inscripcions

Science & Tech Girls Vallès. Jornada steam de ciència i tecnologia per a noies

Tallers de ciència, robòtica, disseny 3D, enginyeria, pàgines web, programació, xarxes socials i nanotecnologia per a noies de 8 a 18 anys.

Lectura teatralitzada “Madâme Chatelet i les seves seguidores a Instagram” a càrrec de les investigadores de l’ICMAB-CSIC.

Investigadores ICN2: Adriana I. Figueroa i Regina Galcerán, Physics and Engineering of Nanodevices Group i Juliana Jaramillo, Phononic and Photonic Nanostructures Group.

Què és la nanoescala i com ens afecta?

Taller dirigit a 10-18 anys . 12:30h – 14:00h

Sabies que les ungles creixen a una velocitat d’un nanòmetre per segon? I que un nanòmetre és 25.000 vegades més petit que el diàmetre d’un pèl? Si pots imaginar-te la diferència de mida entre una bola de golf i el planeta Terra, llavors pots entendre també la diferència entre un nanòmetre i un metre!

Al taller descobrirem el fascinant món de la nanoescala a través de diverses activitats pràctiques per adentrar-se a la nanociència, explorant les escales que mesuren les mudes, per entendre les dimensions dels nanobjectes i identificant quins instruments de mesura ens permeten observar i estudiar nanobjectes. Per entendre algunes de les seves aplicacions, veurem la importància de l’àrea superficial d’objectes del mateix volum. Finalment, realitzarem alguns experiments amb fluïds, on veurem com els nanobjectes modfiiquen les propietats d’un material a nivell nano per alhora es reflecteix en el seu comportament macroscòpic.

Poden assistir-hi també nois sempre que vagin acompanyats d’una noia.

Organitza: Codelearn, Universitat Autònoma de Barcelona, Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMA-CSIC), Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafons (ICP), PyLadies/Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA), Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

Hi col·labora: Ajuntament de Sabadell, Diputació de Barcelona

-Publicitat-