La tortuga vermella. Mostra de cinema Espiritual de Catalunya

0
la tortuga vermella

Dilluns 26 de novembre 2018
Cinemes Imperial. Plaça de l’Imperial, 4
18.00 h

La tortuga vermella, de Michaël Dudok de Wit. Cinema d’animació

Un nàufrag de qui l’espectador no en sap res, ni el nom, ni l’edat, ni l’origen, ni l’època en què viu, arriba a una illa deserta després d’un naufragi. Tampoc no se’n sap res del naufragi, ni les causes, ni què se n’ha fet de la nau o quin ha estat el destí de la tripulació si és que hi havia altres navegants.

Només arribar a l’illa, el nàufrag fa diferents intents per marxar-ne. Construeix bots, un darrere l’altre, però cap intent en surt reeixit. El nàufrag, doncs, sembla acceptar el seu destí a l’illa quan una tortuga vermella gegant –o allò en que es converteix l’animal mitològic- esdevé la seva companyia imprescindible.
Michael Dudok de Wit, director i co-guionista de La tortuga vermella, nominada als Òscars 2017 en la categoria de millor film d’animació, crea una història visualment preciosa, de línies senzilles i clares, colors suaus i textures quasi transparents.

La història sembla igualment lleugera, però ho és en aparença ja que el film, simple i sense diàlegs, és l’argument del cicle vital de la humanitat sencera: l’ésser humà que neix, creix, es reprodueix i mor.

La tortuga vermella relata aquest cicle vital alhora que fa un cant d’amor a la natura i a viure en ella amb harmonia.

-Publicitat-