Celebració del Solstici d’hivern

0
solstici d'hivern

Dilluns 24 desembre 2018
Campus de Sabadell de la UAB (Emprius / Bonavista)
De 0.00 a 3.30 h
Entrada lliure

Celebració del Solstici d’hivern

La festa començarà a les 12 de la nit amb l’encesa de la gran foguera amenitzada amb balls i música en viu. Actuaran els Genis Loquis i la banda de músics de l’Animalada primer, i seguidament s’oferirà una sessió musical de DJ per concloure la festa.

Com cada any, l’associació cultural l’Animalada, celebra el Solstici d’Hivern oferint una revetlla, la nit del 24 de desembre, ambientada amb elements inspirats en els aspectes mes tradicionals del folklore català i vallesà per tal de celebrar la nit més llarga de l’any festivament i pagana.

L’Animalada celebra algunes de les festivitats del calendari amb un estil propi i original. L’associació cutural defineix les icones del bestiari tradicional com ‘un caleidoscopi a través del qual entroncar les festivitats més ancestrals amb l’evolució de la cultura tradicional i festiva del país’. El resultat son revetlles al llarg de l’any -com el Solstici d’Estiu, la festa de la Salut o la Festa Major de Sabadell- amb gran quantitat d’elements vinculats a l’imaginari col·lectiu tradicional de caire més pagà com el foc o les danses. Aquests elements ‘pretenen reintroduir i reinterpretar de nou la tradició per a realitzar-la en l’actualitat’.

El solstici és la data que marca el canvi de cicle solar. Per molts antropòlegs, l’origen de les actuals festes nadalenques vindria a ser una cristianització d’antics rituals pagans d’adoració al sol per a donar la benvinguda al nou cicle.

-Publicitat-