Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil

0
davant estat islamic
Davant l'Estat Islàmic. Foto: Victòria Rovira Casanovas

Fins el 17 de març 2019
Espai Cultura Fundació 1859. D’En Font, 25
19.00 h inaguració i vistia guiada
Entrada lliure

Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil

El treball de la fotoperiodista sabadellenca Victòria Rovira protagonitza la nova exposició de l’Espai Cultura.

La mostra, comissariada per la mateixa Rovira, és fruit d’un reportatge al Kurdistan Iraquià i a Iraq realitzat durant 6 mesos l’any 2017. Vol mostrar, d’una banda, la poc coneguda lluita i resistència Peshmerga contra l’Estat Islàmic i, de l’altra, els problemes i el dolor que ha generat la guerra de l’ISIS a la població civil, tant kurda com iraquiana.

El 3 de gener de 2014, l’Estat Islàmic va ocupar la primera ciutat d’Iraq: Falluja. Des d’aleshores, les milícies Peshmerga han fet una feina imprescindible de control al front tot impedint que el grup terrorista ocupés el territori kurd. Malgrat l’esforç d’aquestes milícies, l’Estat Islàmic ha generat greus problemes a la població civil. Grans ciutats, com Mossul, han estat destruïdes; milers de famílies han hagut d’abandonar casa seva per acabar en camps de desplaçats; milers de joves refugiats s’han vist obligats a sortir del país fins a Europa; milers de dones yazidís han estat violades, venudes i assassinades; i milers de persones segueixen desaparegudes.L’exposició es divideix en tres àmbits: (1) Lluita Peshmerga contra l’Estat Islàmic: entrenaments, lluita en el front i les conseqüències de la batalla. (2) Els problemes que ha generat la guerra de l’ISIS sobre la població civil: desplaçats, refugiats i dones segrestades. (3) La ciutat de Mossul un cop alliberada.

Victòria Rovira (Sabadell, 1991) és fotoperiodista i dissenyadora gràfica. Actualment treballa pel Diari de Sabadell i des del 2015, amb l’Agència Cronistas Gráficos (ACG) i l’Agència Pressouth de Quito com a corresponsal de l’Equador a Barcelona i internacional cobrint notícies i realitzant reportatges.

-Publicitat-