Estudio de la ausencia + Carn, moviment i infraestructura + Censura y legalidad

0
censura y legalidad
Censura y legalidad. La libertad de expresión en los tiempos modernos. Miguel Andrés

Divendres 14 de desembre 2018
Estruch. Sant Isidre, 140
18.00 h
Entrada lliure

Estudio de la ausencia. David Montosa

Des de la mort de la seva mare, David Montosa ha anat realitzant una sèrie de performances que treballen la presència i l’absència relacionant-les amb la idea de pes o lleugeresa, utilitzant materials com pedres, aigua o pols i evidenciant la falta d’un cos, de presència. Durant la seva residència a NauEstruch, l’artista realitza una sèrie d’accions gravades en vídeo amb les que profunditza en aquesta aproximació a la mort.

David Montosa (Málaga, 1993), és graduat en Belles Arts a Barcelona i s’interessa per la societat contemporània i en com aquesta afecta als subjectes que l’habiten. Treballa habitualment amb fotografia, vídeo, instal·lacions i pérformance i ha participat a exposicions col·lectives com The faces Book (Casa Sostoa, Málaga), Arsenal (CAC Ses Voltes), el festival PalmaPhoto (Mallorca), y Desencaja (Museo de Almería), guanyant el Certamen Andaluz de Fotografía del Programa de Arte y Creación Joven DESENCAJA, a més a més de formar part de la residència Fachada Media III en Etopia (Zaragoza).

estudio ausencia
Estudio de la ausencia. David Montosa
Carn, moviment i infraestructura. Guillem S. Arquer

Presentació del treball desenvolupat per Arquer durant la seva residencia a NauEstruch, en la que ha continuat treballant en la seva línia de recerca sobre els territoris de l’àmbit metropolità que encerclen Barcelona. Centrant-se especialment en les zones d’interacció entre teixit urbà i infraestructures de desplaçament que comuniquen i seccionen el territori, Arquer proposa petites accions que confronten lloc i espai, anonimat i identitat, ciutadanes i usuàries.

Nascut a Barcelona però creix a Sant Fost de Campsentelles. Després de cursar durant un any Enginyeria de Disseny Industrial es matricula a Belles Arts de la UB graduant-se el 2017 com a becari col·laborador del Departament d’Imatge. Actualment compagina el projecte presentat per a desenvolupar a NauEstruch amb el projecte de publicació Terra incògnita dins del marc de la Convocatòria Premis Art Jove Producció 2017 de la Generalitat de Catalunya.

carn moviment infraestructura
Carn, moviment i infraestructura. Guillem S. Arquer
Censura y legalidad. La libertad de expresión en los tiempos modernos. Miguel Andrés

Miguel Andrés investiga el marc legal en el que l’artista es pot moure en la seva creació. Aquest marc que defineix l’espai de llibertat conceptual i ideològica dels creadors, sembla estrènyer-se cada vegada més, menyscabant la llibertat d’expressió i limitant els marcs de creació. Precisament l’autocensura, el codi penal i la seva llei mordassa, així com el control ideològic de l’establishment, donen forma a una sèrie de peces marcadament performàtiques.

Miguel Andrés (Yecla, 1982) centra el seu treball en el seu propi cos, que utilitza com a arma transgressora d’activisme polític i social. La seva obra s’ha mostrat a nombrosos festivals i institucions com el Musée de l’Elysée (Lausanne), Photo Meeting (Palau de la Virreina, Barcelona) i al CENDEAC (Murcia), a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Lleida), Future Identities (Palazzo Albrizzi i Palazzo Ca’ Zanardi, Venècia), ES BALUARD (Palma de Mallorca), New Media Arts Festival IVAHM (Centro de Artes de Vanguardia La Neomudéjar, Madrid), Flux 2015 (Arts Santa Mònica, Barcelona) i Digital Flows (MACT/CACT Museum and Center of Contemporary Art of Ticino, Bellinzona), entre otros. Ha rebut premis i mencions com l’EMBARRAT-IEI, el 2on premi de videoartdel Festival Ull Nu’16, la menció especial del jurat del FIVA Festival Internacional de Videoarte de Buenos Aires i el 2n premi del VII Premio de Videoarte Ayuntamiento de Astillero.

 

-Publicitat-