Galàxies i matemàtiques: ponts i cues

0

Dimecres 16 de gener de 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Galàxies i matemàtiques: ponts i cues

A càrrec de Mercè Ollé

Presentarem un model senzill que explica la formació de ponts i cues entre galàxies (fenomen real observable al firmament). El model es basa en l’anomenat “problema restringit de tres cossos” i del seu estudi, des d’un punt de vista matemàtic, podem concloure que hi ha transport de matèria que és el responsable de la formació dels ponts i cues.

Mercè Ollé és professora titular en el Departament de Matemàtiques de la Universidat Politécnica de Catalunya. La seva recerca científica es centra en la matemàtica aplicada, i una de les seves línies d’investigació és l’estudi d’alguns problemes de mecànica celeste mitjançant l’aplicació de la teoria de sistemes dinàmics. Ha publicat una extensa llista d’articles en revistes especialitzades de prestigi internacional amb col·laboradors nacionals i estrangers.

-Publicitat-