In Amicorum. Lluís Clapés (1945-2018)

0
in amicorum Lluís Clapés

Dijous 17 de gener al 16 de febrer 2019
Inauguració a les 19.00h al MAS (amb l’actuació de Miquel Felip i Peig, violoncel·lista) al Mac i a les 20.30 a l’Espai FOC (amb l’actuació del violinista Joan Morera Casablancas)

In Amicorum. Lluís Clapés (1945-2018)
Tres espais:

Foc Ventura. Via Massagué, 5-7
Museu d’Art de Sabadell (MAS). Doctor Puig, 16
Museu d’Art de Cerdanyola (MAC).

In Amicorum

Aquesta exposició triple brolla de l’energia en el record dels amics de Lluís Clapés, que han posat en marxa una iniciativa de reconeixement amb les mostres que es presenten.

El ceramista Lluís Clapés serà recordat amb tres exposicions que s’inauguraran simultàniament a l’Espai Foc i al Museu d’Art de Sabadell, a més d’una presentació de la donació d’una peça feta per l’artista al Museu d’Art de Cerdanyola. ESPAI FOC

Museu d’Art de Sabadell

Es mostra un recull de peces realitzades amb artistes sabadellencs, els quals també han cedit i/o realitzat especialment per a aquesta ocasió una obra en record de Lluís Clapés.

Ramiro Fernàndez, Agustí Puig, Alfons Borrell, Pep Sallés, Isidre Manils i Josep Madaula van crear conjuntament amb l’artista algunes de les peces que mostren el diàleg entre dues expressions artístiques que donaren com a resultat unes obres de gran bellesa i contundent expressió.

Espai Foc

Aquesta exposició ens mostrarà el procés de treball de Lluís Clapés a través del qual va arribar a una qualitat extrema en les seves realitzacions ceràmiques. Petites peces de gres i porcellana ens mostren la seva excel·lència a partir de la qual va afrontar les obres de la seva darrera etapa: escultures totèmiques de contundents grafies i fortes textures que ens apropen a un llenguatge primitiu que ens permet enllaçar amb la nostra primigènia expressió.

Museu d’Art de Cerdanyola

Mostrarà en el seu espai d’exposició permanent la columna totèmica que va rebre en donació amb motiu de l’exposició que l’any 2016 va presentar les darreres produccions de Lluís Clapés. Aquesta peça serà instal·lada al costat de les peces d’un altre rellevant artista sabadellenc, en Marian Burgués.

in amicorum
Llibre In Amicorum

S’edita un llibre amb una vintena de textos d’amics de Lluís Clapés. Poetes, filòsofs, historiadors de l’art mostren el testimoni de la seva relació amb l’artista, la personalitat del qual va deixar una fonda empremta en les persones que el van conèixer i van gaudir de la seva amistat i de la força de la seva creativitat artística i humana.

-Publicitat-