Sabadell, càmera i acció

0
sabadell càmera i acció

Divendres 18 de gener al 31 de març 2019
Espai Cultura Fundació 1859. D’En Font, 25
Horari: Dt a dv de 17 a 20.30h; ds d’11 a 14 h i de 17 a 21h; dg d’11 a 14h; dll i festius tancat
Entrada gratuïta

Sabadell, càmera i acció 

Recorregut històric i emocional per la història del cinema a Sabadell. El meravellós giny dels Lumière va aterrar a la ciutat l’any 1897, de la mà d’un dentista anomenat Marçal Ballús, amb el pompós nom de «Lentiplasticocromocolisserprentigrahf». L’exposició mostra les primeres projeccions de cinema, quan els teatres de l’època (Cervantes, Campos, Euterpe) es van passar a les pel·lícules, i com el 1911 es construeix el primer cinema de la ciutat: el Gran Saló Imperial.

L’exhibició també repassa el cinema mut i l’adveniment del sonor; el cinema als temps de la República, la Guerra Civil i el franquisme; els empresaris (Tomàs Parcerisa, Ramon Cortadellas, Sebastià Ramis…) i les entitats (els Amics del Cinema o Cine Club Sabadell) que han fomentat el Setè Art; els gloriosos anys 50, amb l’aparició d’un munt de sales arreu de la ciutat: Mundial, Rex, Río de Oro, Goya, Fernando, Avenida, Sabadell, Montecarlo, California o Rambla; la crisi i decadència de les sales de cinema; i els canvis socials, econòmics i culturals dels darrers anys, durant els quals el cinema també ha anat canviant fins a arribar a la digitalització.

L’exposició està estructurada en dotze seccions que ressegueixen la història del cinema a la ciutat, i es complementa amb prop de 300 objectes com cartells, fotografies, pòsters i objectes dels cinemes.

Activitat organitzada per: Ajuntament de Sabadell, amb el suport de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

-Publicitat-