Silvana Desperta’m quan et despertis. Documental del mes

0
silvana

Dimecres 16 gener 2019
Cinemes Imperial
18.00 h
Entrada lliure

Silvana Desperta’m quan et despertis. Documental del mes

Suècia (2017). 91 minuts. V.O. en suec i lituà subtitulat en català.

La història

Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors.

Al mateix temps, s’enamora de la cantant Beatrice Eli, referent de la música pop a Suècia. Una història d’amor íntima que ens descobreix, com diu la mateixa Silvana, que “no hi ha superherois, només éssers humans”.

La història de la Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà.

Les directores

Mika Gustafson (1988), Olivia Kastebring (1987) i Christina Tsiobanelis (1987) es van conèixer estudiant cinema a la Universitat de Suècia i han format un trio que les permet treballar amb un estil propi i innovador. Anteriorment, han dirigit curtmetratges i vídeos musicals. Silvana és el seu primer llargmetratge.

Premis i festivals

Selecció Oficial. IDFA – Països Baixos, 2017
Selecció Oficial. Sheffield Doc Fest – Regne Unit, 2018
Selecció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
Selecció Oficial. CPH:DOX – Dinamarca, 2018
Selecció Oficial. DOK.fest München – Alemanya, 2018
Selecció Oficial. Toronto LGTB Film Festival – Canadà, 2018
Selecció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018
Cleveland International Film Festival – EUA, 2018
Thessaloniki Documentary Festival – Grècia, 2018
DocPoint Helsinki – Finlàndia, 2018
Kaunas International Films Festival – Lituània, 2017
Docs Againts Gravity Film Festival – Polònia, 2018
Beat Film Festival – Rússia, 2018

Fitxa tècnica

Direcció: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Producció: Stina Gardell, Anna Weitz
Edició: Charlotte Landelius
So: Mira Falk, Brian Dyrby
Dramatúrgia: Hanna Lejonqvist
Compositor: Therese Helgesson
Disseny gràfic: Parasto Backman
Color: Nanna Dalunde
Postproducció: Mattias Valenca

-Publicitat-