Dir adéu per sempre. Com gestionar el dol amb els infants

0

Dijous 7 de febrer de 2019
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.00 h
Entrada lliure

Dir adéu per sempre. Com gestionar el dol amb els infants

A càrrec d’Artur Roman
Organitza: La Sala Teatre

Parlar de la mort, i explicar-ho als infants no és gens fàcil. Volem protegir-los del dolor, però alhora sabem que alguna cosa cal dir, i no sabem què ni com. És millor mentir? Els infants més petits se n’adonaran? És normal la seva reacció? Què puc fer per apaivagar el dolor? Quines conseqüències tindrà? Aquests dubtes -entre d’altres- sorgeixen a progenitors, familiars, amics i professionals quan han d’acompanyar a menors que han estat testimonis directes o indirecte de la mort d’alguna persona.

La conferència-taller intentarà donar algunes respostes a aquestes i d’altres preguntes. L’objectiu final és que les persones que assisteixen al taller s’emportin alguns aspectes cabdals respecte com entenen els menors la mort, com reaccionen en aquestes situacions, com podem ajudar-los i en quins casos caldrà demanar suport.

La metodologia serà participativa, que juntament amb la part expositiva donarà espai per incorporar les aportacions de les persones assistents.

Artur Roman, treballador social, mediador i coach té àmplia experiència d’intervenció en situacions de crisis i catàstrofes, on ha atès des de l’any 1999 a familiars i menors afectats per successos amb víctimes mortals. Va crear l’any 1999 el primer equip de suport emocional en emergències de Catalunya i pertany als equips de resposta immediata en emergències psicosocials (ERIE) de Creu Roja Catalunya i del Equip d’Emergències i Catàstrofes del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Ha participat en múltiples emergències, destacant els dispositius de 11M, Accident Spanair, Atemptat de Barcelona, Atemptat Germanwins, Freginals. És formador especialitzat en atenció psicosocial i ha escrit diversos articles especialitzats.

-Publicitat-