Ibercivis, gent fent ciència

0
ibercivis

Dimecres 6 de febrer de 2019
Agrupació Astronòmica. Prat de la Riba s/n
20.00 h
Entrada lliure

Ibercivis, gent fent ciència, per Francisco Sanz

Ibercivis és una fundació privada sense ànim de lucre dedicada a fomentar la ciència ciutadana, definida com la participació del públic general en activitats de recerca científica. D’aquesta manera els ciutadans contribueixen activament a la ciència amb el seu esforç intel·lectual o donant suport al coneixement amb les seves eines. En la xerrada es repassarà aquesta metodologia i es presentarà algun dels projectes duts a terme per la Fundación Ibercivis en col·laboració amb milers de voluntaris. Per exemple, Vigilantes del Cierzo, Aqua, Servet o Cansat.

Francisco Sanz és matemàtic amb DEA en mecànica computacional i també membre del BIFI. Des de 2008 porta treballant en l’anomenada ciència ciutadana, creant projectes en els quals els ciutadans col·laboren de forma activa en projectes de recerca reals. Va ser coordinador dels Laboratoris Cessar, laboratoris oberts al públic en els quals els ciutadans creen o col·laboren en diversos projectes al costat d’investigadors, artistes i ciutadans de qualsevol altre perfil. Actualment és director executiu de la Fundación Ibercivis, fundació privada sense ànim de lucre per al foment de la ciència ciutadana a Espanya, participant en diversos projectes nacionals i europeus relacionats amb aquesta temàtica.

-Publicitat-