Projectant Sabadell durant la Gran Guerra

0
projectant sabadell

Fins el 27 de febrer de 2019
Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69)
Entrada lliure

Projectant Sabadell durant la Gran Guerra

En el context de la Primera Guerra Mundial, la Comissió de Foment de l’Ajuntament de Sabadell es planteja projectar el seu nou Pla urbanístic, absolutament condicionada per la situació cultural, econòmica i social que viu Catalunya. A partir del plànol topogràfic fet per l’enginyer Emiliano Egúrvide que retrata com era Sabadell el 1916, l’arquitecte municipal Josep Renom hi va incorporant les llicències que atorga, però sobretot el projecte de ciutat per als següents 20 anys. Una tasca de planificació que, a través dels nous plans urbanístics posteriors ens porta cap al Sabadell que avui coneixem.

A l’exposició hi podreu veure, a més de l’explicació de tot el procés i descobrir com era Sabadell en aquells moments, la reproducció dels dos plànols, el primer topogràfic i el segon amb les modificacions de Josep Renom, a mida real (versió integral de 3,3m x 2,2m)

Perquè el cicle Sabadell i la Gran Guerra

Poques són les ciutats catalanes que reuneixen un cúmul tal de circumstàncies determinades o influïdes per la Gran Guerra com Sabadell. D’aquí que un conjunt de persones i d’entitats ciutadanes convinguessin que no es podia deixar passar l’oportunitat que l’efemèride dels cent anys de la signatura de l’armistici de la Primera Guerra Mundial brindava, per reflexionar sobre aquells dies i circumstàncies i fer-ho des dels més diversos punts de vista mitjançant un gran nombre d’activitats que es van dur a terme en el darrer trimestre de l’any 2018 i que aquesta exposició d’Òmnium Sabadell tanca.

-Publicitat-