Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf

0
mauthausen
Fotografia: Supervivents del camp de Gusen (Mauthausen), maig de 1945 (Francesc Boix / Fons Amical de Mauthausen, MHC)

Fins el 18 d’abril 2019
Casal Pere Quart. Rambla, 69
Entrada lliure

Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf

L’exposició i il·lustra l’apassionant testimoni del fotògraf català Francesc Boix d’un període que va des de la seva joventut, les vivències de la Guerra Civil i l’exili, la deportació al camp de concentració nazi de Mauthausen, el seu alliberament i la vida com a reporter gràfic després de 1945 fins la seva mort, el 1951.

En algunes de les imatges de Mauthausen hi apareixen alguns dels sabadellencs que hi patiren el confinament i que van sobreviure, com també en alguna altra fotografia feta vers l’any 1950 a l’exili francès hi apareix Josep Moix i Regàs, alcalde sabadellenc durant la Guerra Civil i aleshores secretari general del PSUC a París.

Es tracta de la primera exposició retrospectiva del fotògraf català que en mostra la vida i la professió i que conté un total de 132 imatges impactants i moltes d’elles inèdites.

La mostra, que s’emmarca en el programa d’activitats del Programa de Memòria Històrica de Sabadell,  ha estat organitzada i produïda per l’Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya, la Comissió de la Dignitat i el Museu d’Història de Catalunya.

-Publicitat-