Patrimoni oblidat

0
patrimoni oblidat

Dilluns 4 de març al 28 de març 2019
Fundació Bosch i Cardellach. Indústria, 18
inauguració: 19.00 h
Entrada lliure

Patrimoni oblidat. Memòria literària 

L’exposició itinerant Patrimoni oblidat. Memòria literària, arriba a Sabadell després de passar per més de 30 localitats d’arreu dels Països Catalans.

La mostra relaciona elements patrimonials (entenent el patrimoni en un sentit molt ampli), ja desapareguts o bé abandonats o ruïnosos –o que en un determinat període històric ho van ser–, amb textos literaris que s’hi han referit. El nostre patrimoni més afeblit es presenta així contemplat des de la memòria, la descripció, la interpretació o la creació literària. Amb el doble acompanyament d’imatge i paraula, la mostra ens ajuda a conèixer, entendre i valorar els testimonis del passat dels nostres pobles i ciutats.

Està dividida en cinc àmbits temàtics

‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. El visitant podrà trobar-hi un recull de fins a 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal… Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

L’acte d’inauguració comptarà amb la participació del director de la Fundació, Marc Batlle, el coordinador de la Secció d’Història i Arqueologia, Josep Alavedra i el president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i comissari coordinador de l’exposició, Josep Santesmases.

Horari de visita: De dilluns a dijous, d’11 a 13h i de 17 a 20h.

Exposició impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) amb la col·laboració de la Fundació Bosch i Cardellach

-Publicitat-