La Biblioteca Vapor Badia incorpora el servei d’autopréstec

0
vapor badia autopréstec sabadell

Està previst que la resta d’equipament de la ciutat també el disposin entre 2020 i 2021

La Biblioteca Vapor Badia ha incorporat el servei d’autoprèstec, és a dir, s’han instal·lat tres màquines a la zona d’acollida, per tal que els usuaris puguin dur a terme directament el préstec i el retorn dels documents, renovar els terminis, recollir les reserves i consultar l’estat del seu compte.

Els punts d’autopréstec disposen de pantalles tàctils que van indicant totes els passos que cal seguir i que permeten endur-se i retornar diversos documents alhora en una única operació. Quan l’usuari s’emporta els documents en préstec pot imprimir un rebut on li apareix la data de retorn.

Una novetat que és possible gràcies a la tecnologia RFID (Radio Frequency Identication) i que permet, entre d’altres, lectures de documents més ràpides i precises, control de seguretat més fiable, més autonomia i privacitat per a l’usuari. Això facilitarà que el personal de l’equipament pugui dedicar més temps a l’atenció personalitzada, així com l’organització d’activitats culturals, l’assessorament en la investigació i la recerca i el desenvolupament de projectes innovadors en l’àmbit de la lectura, l’experimentació i la creació coneixement, entre d’altres.

La implementació de la tecnologia tindrà una segona fase, amb la posada en marxa d’una bústia automàtica de retorn que funcioni les 24 hores. El desplegament d’aquest servei a la resta de la xarxa de biblioteques públiques de Sabadell es farà entre el 2020 i 2021. La implementació ha estat possible gràcies a la inversió que hi ha fet l’Ajuntament i a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

(notícia publicada al NacióSabadell)
-Publicitat-