Fire!! 24 Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià. Barcelona

0
Fire!! Barcelona LGTBI cinema

Del 6 al 16 de juny de 2019
Mostra Fire!!
Barcelona

Fire!! 24 Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià. Barcelona

La Mostra FIRE!! és el primer festival de cinema de temàtica LGBT creat al nostre país, el 1995, pel Casal Lambda de Barcelona.

Tota la programació aquí.

Aborda la diversitat afectiva en el sentit més ampli a través d’una acurada selecció de llargmetratges, documentals i curtmetratges. Cinema de qualitat, pel·lícules d’autor i enfocament educatiu són les seus principals senyals d’identitat.

El nom del festival és un homenatge a la revista novaiorquesa homònima de finals dels anys vint, FIRE!!, dirigida per l’escriptor negre i homosexual Richard Bruce Nugent. Nugent Pertanyia al moviment Harlem Renaissance, retratat en una de les pel·lícules més emblemàtiques del festival, Brother to Brother, que vam projectar en l’edició 2008 de la Mostra FIRE!! Nugent es va inspirar ell mateix del negre spiritual Fi-yer!, escrit pel seu amic Hall Johnson, homosexual ell també i líder del famós Hall Johnson Choir, la casa del qual, al barri de Sugar Hill, era un punt de trobada per a la comunitat LGBT.

-Publicitat-