Miratge alemany. Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders

0
miratge alemany

Dimecres 10 juliol 2019
Museu d’Història. Sant Antoni, 13
18.45 h
Entrada lliure

Miratge alemany. Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders

Amb la participació del seu autor, Josep Domingo-Ferrer. La presentació anirà a càrrec de Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Sabadell.

A miratge alemany en Robert Bosch, un jove d’economia, pressent que el congrés d’Eslovènia d’aquella tardor de 1996 marcarà l’inici de la seva glòria acadèmica. La Diana Breslauer, funcionarà del Ministeri de Finances alemany, espera trobar-hi la seva raó de ser professional. No s’erren pas: tant l’un com l’altra veuran com les seves recerques sobre les finances del sud d’Europa els interessen no només a ells, sinó també a gent molt poderosa que no vol que vegin la llum.

L’autor 

Josep Domingo-Ferrer (Sabadell, 1965) és catedràtic d’enginyeria informàtica de la Universitat Rovira i Virgili i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. És especialista en seguretat i privadesa de la informació i ha rebut diversos reconeixements científics nacionals i internacionals.  La seva  novel·la Miratge alemany va guanyar l’any passat el XXIV Premi Valldaura-Memorial Pere Calders que convoquen conjuntament la UAB i l’Ajuntament de Cerdanyola, en una edició on hi van concórrer 47 originals.

El Premi de Novel·la Valldaura-Memorial Pere Calders és convocat conjuntament cada any per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest premi va néixer el 2002 com a fusió dels anteriors premis que aquestes dues institucions organitzaven per separat: el Premi Valldaura, convocat per primer cop el 1995 per l’Ajuntament, i el Premi Memorial Pere Calders, convocat el 1996 per la UAB. Com a conseqüència, a la numeració dels premis va mantenir-se l’ordinari de la del premi més antic fins al moment, en aquest cas, la del Valldaura, que comptava amb set edicions. Les obres guanyadores són editades pel Servei de Publicacions de la UAB dins la col·lecció d’obres de creació literària «Gabriel Ferrater».

-Publicitat-