Sabadell, Up to Date? Què faria la Colla de Sabadell en l’actualitat?

0
starter up to date sabadell

Del 5 al 25 de setembre al Casal Pere Quart (Rambla, 69) i al Museu d’Art de Sabadell


Sabadell, Up to date? Col.lectiu Starter. Cent anys de la Colla de Sabadell

El Col·lectiu Starter proposa una exposició híbrida amb poemes-objecte, nascuts del seu  imaginari i creats a partir de moments de l’obra més performàtica i irreverent de la Colla de Sabadell.

Es pregunten, què faria la Colla si estiguessin en l’actual moment social i polític?

L’exposició incorpora tota mena d’elements i tècniques, des de l’escultura conceptual a la imatge, passant pel dibuix o la interpretació literària, sense perdre mai la línia de treball que identifica al Col·lectiu: l’Upcycling. La selecció d’aquests moments, amb un llenguatge visual més atrevit i groller, creen un fil conductor, un paral·lelisme entre la Colla i el Col·lectiu, cent anys després.

sabadell up to date starter

Qui són el Col.lectiu Starter?

Starter és un col·lectiu multidisciplinar format per quatre artistes i dissenyadors de Sabadell, que realitzen projectes artístics entorn al reciclatge i el Upcycling. Els seus membres treballen conjuntament intercanviant coneixements, per així crear elements i espais caracteritzats per la seva interdisciplinarietat. Starter reivindica el dret dels objectes inservibles a tornar a ser útils per a la societat on van néixer i que han volgut desfer-se’n. Les propostes de disseny i rehabilitació dels seus components, són una alternativa a la destrucció massiva de molts dels articles en desús del nostre entorn i que poden esdevenir dissenys útils i definidors d’un estil més proper i sostenible.

Almudena Conesa / fotògrafa
Ivan Merino / dissenyador industrial
Joanjo Vendrell / customitzador
Clàudia Permanyer de Swert / dissenyadora industrial

sabadell up to date starter colla

Centenari de la Colla de Sabadell

La Colla de Sabadell va ser un grup heterogeni d’intel·lectuals que durant els anys vint va revolucionar el panorama cultural sabadellenc. Encapçalat per Joan Oliver i Sallarès, Francesc Trabal i Armand Obiols, també en formaven part els artistes Ricard Marlet i Antoni Vila Arrufat, el periodista Lluís Parcerisa, l’advocat Josep M. Trabal, el filòsof Miquel Carreras i el farmacèutic Joan Garriga.

Tots ells van sacsejar la cultura sabadellenca amb activitats de dues menes: d’una banda, fent facècies amb un humor provocador i, d’una altra, organitzant concerts, programant obres de teatre i editant llibres per presentar la cultura del moment a la ciutat. Pretenien de convertir Sabadell en una ciutat rica i activa també en el camp cultural i que altres viles catalanes fessin igual, per construir un país més equilibrat, culte i civilitzat, en el marc de la idea noucentista de la Catalunya-ciutat. Es considera que el grup va estar actiu especialment entre 1919 i 1929, tot i que algunes de les seves activitats van arribar fins al 1935.

veritat colla sabadell

-Publicitat-