Iris, el so de la llum

0
iris so llum sabadell

Fins el divendres 27 de setembre 2019
Estruch. Sant Isidre, 140
De dilluns a divendres de 9 a 24 h i dissabtes de 10 a 24 h
Entrada lliure

Iris: El so de la llum

Un projecte multidisciplinari que segueix les petjades de paisatges sinestèsics. Color, llum i so es barregen en un exercici sinestèsic, basat en les relacions entre la llum i els colors que tant Newton com Goethe van explicar mitjançant la visió de la descomposició de la llum blanca.

Els set colors resultants, o espectre visible, són tots aquells colors que es poden observar en aquesta descomposició (vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i violat). Com explica Goethe a Teoria dels colors. La música segueix el procés de la descomposició de la llum blanca mostrant tota la gamma de sons i colors. Per tal de mostrar aquesta relació s’han construït dues capses de llum que projecten aquests colors.

Josuè Blanco Balaguer

Historiador i compositor, nascut a Sabadell. Treballa actualment com a col·laborador del Museu d’Història, el Museu d’Art i a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell com a programador musical. Per altra banda escriu a la revista digital Press-music com a cronista dels concerts de la OBC i també redactor habitual.

Recentment ha estrenat alguns projectes a la ciutat com Paisatges sinestèsics o l’Homme de la nuit, per altra banda va resultar guanyador del primer concurs de composició del festival festival Quatuor à l’ouest.

Al juliol del 2019 va ser artista resident a l’Estruch, Fàbrica de creació artística.
Aquest treball va ser presentat a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell el passat mes de Febrer.

-Publicitat-