La movida. Crónica de una agitación. Fundació Fotocolectània. Barcelona

0
la movida fotocolectania fotografia barcelona

Fundació Foto Colectania
Passeig Picasso, 14. Barcelona
De 17 d’octubre de 2019 al 16 de febrer de 2020

La movida. Crónica de una agitación

La mostra ofereix una aproximació a aquest moment històric des de la perspectiva de la fotografia, abordant àmbits i mirades radicalment diferents.

A l’exposició, que es presenta al festival Les Rencontres d’Arles aquest estiu, es poden veure fotografies d’època d’Alberto García-Alix, Ouka Leele, Pablo Pérez-Mínguez i Miguel Trillo.
Després de diverses dècades de dictadura i ostracisme, la transició espanyola va veure aparèixer una nova generació fascinada per la modernitat i la idea del nou, que cristal·litzaria en creadors procedents de diferents camps com la música, la moda, el cinema, la pintura o la fotografia.

Tots ells van conviure, es van creuar i, a la seva manera, cadascun d’ells va ser un cronista de La Moguda. L’excepcionalitat de la fotografia d’aquest període és precisament la seva aportació individual, reflex de la diversitat dels mons en què es van bolcar i de les seves riques personalitats des del punt de vista fotogràfic i que donen com a resultat una mirada polièdrica sobre aquell moment.

-Publicitat-