El 2020, un any inflamable

0
2020 any inflamable sabadell

Cada any, l’empresa Gallup International realitza una curiosa enquesta a nivell mundial, anomenada “End of Year” on es medeixen dues qüestions diferents: l’Índex de felicitat, que revela percepcions personals, i l’Índex global d’esperança, que reflexa la situació política i econòmica de cada país.

“L’optimisme social i la felicitat personal no estan relacionats amb la riquesa del país” diu Kantcho Stoychev, president de Gallup International. Una persona pot mostrar-se optimista perquè pensa en marxa del seu país, per exemple, a la cerca d’un món millor.

Segons els resultats, el països que lideren el rànking de felicitat personal són: Colòmbia, Indonèsia, Equador, Kazajistán, Nigèria i Filipines. I els més infeliços: Síria, Líban, Jordània, Hong Kong i Irak.

Els espanyols es mostren pessimistes. Un 35% creu que el 2020 serà pitjor, un 29% pensa que serà millor i un 33% es manifesta neutral. Tot i així, pel què fa a l’índex de felicitat, un 59% respon “feliç” i un 13% “molt feliç”. El què no es pregunta a l’enquesta és el significat de felicitat.

Pel què fa a pronòstics, la periodista Fátima Ruiz, del diari El Mundo, ens presenta un panorama més aviat complicat. El 2020 serà un any inflamable, diu. Desorientat, desigual i desincronitzat.

Aquest 2020 celebrem-lo sí, però sobretot millorem-lo!

 

-Publicitat-