Ventilem els armaris!

0
ventilem els armaris

Aquest diumenge 7 de juny comença la campanya Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere. I es fa en el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (28 de juny).

El programa d’activitats s’inicia aquest diumenge 7 de juny, a les 11 h, amb una sessió de contes LGTBIQ+ a càrrec de Contes de Prop per Youtube.

La setmana que ve hi haurà un taller sobre diversitat sexual i de gènere per a joves, el 10 de juny, a les 18 h, en directe des del canal d’Instagram de l’Oficina Jove de Sabadell. Totes dues accions, amb metodologies diferents, volen acostar a les famílies, als infants i al jovent el reconeixement de la diversitat, des del respecte i la llibertat.

Accions a l’espai urbà 

Per primer cop a Sabadell es farà un grafit per fer visible la diversitat sexual i de gènere. Serà a càrrec de Kimo Osuna, de l’entitat local ARTefacto, Associació d’Art Urbà, i es realitzarà durant el mes de juny a la façana de l’edifici de Feminismes i LGTBI (c. de Vidal, 146). A través de la figura d’un arbre que creix, amb formes i colors que evolucionen i es mouen, convida a pensar sobre la diversitat humana.

Una altra acció a destacar durant el mes de juny és la pintada de la bandera irisada en passos de vianants ubicats de nord a sud de la ciutat.

Xerrades en línia

L’amor i el desig. Divendres 19 de juny a les 19h
A càrrec de l’escriptora sabadellenca Montse Barderi i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell.

“Models de societat i serveis de salut per a tots els cossos, persones i famílies”. Dilluns 22 de juny a les 19h
A càrrec de Judith Juanhuix, doctora en física i científica, mare trans de dos fills, presidenta de l’Associació Generem i membre de TransForma la Salut

“La Clara fa un cafè amb la Bel Olid”. Dijous 25 de juny a les 17h
L’escriptora participarà a l’habitual espai de trobada de persones LGBTIQ a Sabadell, creat per Ca l’Enredus – Actua Vallès i el Grup Transfamílies. A través d’Instragram.

Al compte de Twitter @sbdgenere s’hi poden trobar diverses propostes sobre diversitat sexual i de gènere: recomanacions literàries i audiovisuals, reflexions, etc.

La perspectiva sexual i de gènere més enllà de la commemoració

Servei d’assessorament

El SAI LGTBI ofereix informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBI, persones del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats. Aquests dies hi podeu contactar als telèfons 93 724 61 67 / 93 724 61 68.

 

-Publicitat-