El beuratge màgic amb Empar Moliner

0
empar moliner sabadell

Dilluns 9 de desembre de 2019
Biblioteca Vapor Badia. Tres Creus, 127
19.30 h
Entrada lliure

El beuratge màgic amb Empar Moliner

La xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell engega una nova proposta que té l’objectiu de promoure la lectura a la ciutat i obrir nous camins a tothom qui vulgui descobrir i endinsar-se en el món de la literatura i el coneixement.

Es tracta de Els llibres i els dies: comunitat lectora de Sabadell. Un punt de trobada de lectura participativa, que té com a objectiu oferir la possibilitat d’obrir debat sobre grans temes de la literatura a través d’una dinàmica innovadora i engrescadora.

En cada sessió es comptarà amb un tema de debat, un tòpic literari, i una xerrada breu per part d’una escriptora o escriptor, o una altra figura destaca de l’àmbit cultural.

A continuació de la xerrada, treballant en grups i amb la implicació de cinc coordinadors dels clubs de lectura de les biblioteques de la ciutat (Carles Alcoy, Anna Cabeza, Enric López, Maria Solaní i Enric Soler), les persones participants intercanviaran les seves lectures i punts de vista sobre el tema de debat, de manera que es generaran observacions, recomanacions, crítiques, etc., sobre les lectures que seran recollides i posades en comú en finalitzar la sessió.

Posteriorment es penjarà a la web.

El beuràtge màgic

El beuràtge màgic és el títol que inspira la primera trobada, a l’entorn de la beguda, els beuratges i les pocions a la literatura, la influència de l’alcohol en alguns escriptors i escriptores, els beuratges poderosos que desencadenen aventures, les pocions imprescindibles per sobreviure a la vida, etc.

L’autora, Empar Moliner
La xerrada anirà a càrrec de l’escriptora Empar Moliner. Moliner va cursar estudis de periodisme i s’independitzà ben aviat per dedicar-se a actriu de teatre i cabaret. L’any 1999 publica el recull de contes L‘ensenyador de pisos que odiava els mims, relats satírics que van obtenir el reconeixement de crítica i públic, i l’any següent guanya el premi Josep Pla amb la novel·la Feli, esthéticienne. L’any 2004 publica el llibre de contes T’estimo si he begut, considerat el millor llibre de l’any segons La Vanguardia i El Periódico. El 2005 l’aplec de cròniques periodístiques Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, amb els quals Moliner va obtenir un èxit indiscutible. Actualment és col·laboradora de diversos mitjans de comunicació i elabora la secció “El VAR de l’Empar” en el programa Tot es Mou de TV3.
-Publicitat-