Teresa Pàmies al cicle Escriptors i Paisatge

0
teresa pàmies

Dimecres 4 de desembre 2019
UES. Salut, 16
19.30 h
Entrada lliure

Teresa Pàmies, cicle Escriptors i Paisatge

Montse Barderi, comissària de l’Any Teresa Pàmies, farà un retrat de l’autora, sobretot en l’àmbit dels llibres de viatges.

Matins de l’Aran. Tushita edicions

“En dues ocasions he estiuejat a la Vall d’Aran. La primera fou una experiència inquietant i enriquidora alhora per les peripècies ocorregudes i els paranys que se’n dimanaren. Sóc matinera i afeccionada a caminar per dreceres desconegudes. Anava sola i tenia seixanta anys. Vaig fer extravagàncies, però, a certa edat, l’extravagància és una manera de plantar cara al temps. (…) El projecte literari prengué forma. No volia que fos un llibre de viatges ni tampoc un dietari; no em proposava escriure un panegíric de la vall d’Aran ni plagiar la sucosa narració que en feu Josep Maria Espinàs després de caminar-se-la. La meva dèria era una altra. Volia escriure els DEU MATINS increïbles i m’hi vaig mentalitzar, com es diu ara; m’hi vaig preparar a fons, sense pressa, documentant-me sobre geografia i botànica, fins i tot sobre els gossos, puix que es gos fos protagonista dels episodis més notables.”

Praga

Teresa Pàmies va estudiar periodisme a Mèxic, on va viure durant vuit anys. Quan va tornar a Europa va treballar a Praga com a redactora i locutora de Radio Praga.

La descripció de la capital txeca que fa en aquest llibre es basa en les experiències que va viure en el seu dia a dia, en una ciutat per la qual tenia molt afecte. És un llibre d’agraïment a una ciutat, un poble, una cultura, i una llengua.

 

-Publicitat-