A Terrassa els torrons venen amb jazz en directe

0
terrassa torrons jazz benavent colom

Nova Jazz Cava
Passatge Tete Montoliu, s/n. Terrassa

Carles Benavent amb Raynald Colom, Oriol Vallès, Anna Luna o Geni Barry a la Nova Jazz cava aquestes festes

“Un, dos, tres…” Jazz, duende, música sense etiquetes que explora i experimenta i ve carregada de sensacions imprevisibles. El gran baixista Carles Benavent posa a parlar el seu baix sumptuós amb el piano acústic i elèctric de Roger Mas i la versàtil percussió de Toni Pagès. Una doble cita imperdible aquest Nadal a Terrassa (dimecres, 25 a les 22.30h i dijous 26 a les 19.30h) a la qual es suma el trompetista terrassenc Raynald Colom. Dedicat al desaparegut Roger Blàvia, hi regnanrà aquest diàleg entre flamenc i jazz que Benavent va posar al servei de Paco de Lucía amb una formació que ja és història amb majúscules.

Però aquest “Especial Nadal” de la Nova Jazz Cava porta més cites d’alçada per pair els canelons i les neules. L’emergent trompetista Oriol Vallès hi presenta aquest divendres 27 amb el seu quartet el disc Snow, “un relat sobre l’hivern a Nova York: fred, llarg, desolador, però alhora renovador i inspirador”, diu el músic, que ve acompanyat (22.30h) de Xavi Torres al piano i el Fender Rhodes, Xavi Castillo al contrabaix i Andreu Pitarch a la bateria.

Oriol Vallès

Dissabte 28 (22.30h) no s’abandonarà del tot el flamenc però s’imposarà la veu i els ritmes brasilers maridats de jazz. Arriba la barcelonina Anna Luna amb el seu últim disc, Urubú (2018), que defensarà amb Jaume Vilaseca al piano, Roger Sabartes a la guitarra flamenca, Jordi Fiol al baix elèctric, Roberto Faenzi a la bateria i Pablo Gómez a la percussió. Guanyador del 2n premi “Millor disc de jazz vocal 2018” per la Revista nord-americana Jazz Station, a Urubú desplega tot el seu ampli ventall de MPB i aromes llatins.

La Nova Jazz Cava acomiadarà l’any el 31 (amb raïm i cotilló) amb l’Old Cats Swing Band (que repetirà concert l’endemà a les 19.30h). Un ritme contagiós i positiu per obrir un any que no decau en absolut. El dia 2 Geni Barry Quartet (22h; gratuït), el dia 3 Els Tres Tenors “Plays Brazil” (els principals saxos tenors de la nova fornada de joves talents del jazz català: Lluc Casares, Gianni Gagliardi Cèsar Joaniquet, acompanyats de secció rítmica) i el dissabte 4 de gener Pujals & Payés “Two Slides”, estrena d’un quintet liderat per les joves trombonistes Alba Pujals i Rita Payés.

I atenció al colofó nadalenc, la ja tradicional Blues & Boogie Reunion, que arriba a la 16a edició sota el mestratge de Lluís Coloma amb altres grans talents de les tecles: pianistes tan diferents com Chase Garrett, un jove nord-americà de les noves generacions ple d’alegria i energia, el prestigiós pianista anglès Paddy Milner (actual pianista de Tom Jones), que ens portarà els sabors de Nova Orleans, i Tommy Weiss, original pianista alemany de boogie-woogie ple de swing. Recordeu que són dues jornades “Especial Reis”: diumenge 5 (22.30h) i dilluns 6 de gener (19.30h). No hi faltaran, és clar, el contrabaixista Manolo Germán i el bateria sabadellenc Marc Ruiz.


Carles Cascón, periodista

 

-Publicitat-