Roba estesa, David Vila i Ros

0
roba estesa david vila ros sabadell

Dimecres 8 de gener 2020
UES, Salut, 14
19.30 h
Entrada lliure

Roba estesa. Presentació del llibre de Davi Vila i Ros

L’autor ens parlarà d’aquest recull de contes que ens parlen de somnis i de revolucions, de paraules que volen i d’escriptors desconcertats, de viatgers intergalàctics i d’individus que no surten d’ells mateixos, de l’ofec d’una societat tancada i de l’aire que entra per les finestres obertes, de tot allò que no hem pensat i de tot allò que no hem gosat dir. Llegiu-los i penseu-hi. Perquè mentre els llegiu, ells us estan llegint a vosaltres. Són així, els contes. Rere l’aparença d’una història simple hi amaguen moltes interpretacions. Són tan importants les paraules? I els fets? Per què som tan escèptics? Per què no somiem? Per què no som crítics? Per què no fem la revolució? I l’amor? L’amor. No veieu els cent timbalers amb les mans en flames? Aneu amb compte que hi ha roba estesa. No, més ben dit: aneu amb conte. Sí, aneu amb conte. I somieu.

David Vila i Ros (Sabadell, 1977)

Compagina la narrativa i l’assaig sociolingüístic, els muntatges escènics per reivindicar el conte i les conferències i tallers per fomentar l’ús social del català. És autor de diversos llibres, els darrers dels quals són el recull de contes Verba, non facta (Voliana, 2014), l’assaig I si parlem català? (2016) i el conte il·lustrat El Monstre Joan (2017). Actualment és vicepresident de l’entitat Tallers per la Llengua i coordinador de la Comissió Permanent per la Llengua a Sabadell i col·labora en espais lingüístics a Cugat Ràdio i Ràdio Sabadell. El podeu llegir al blog Malgrat la boira.

Escriptors i Paisatge, cicle de natura i literatura a la UES

La nostra relació amb el paisatge és diversa, ja que podem establir múltiples relacions amb l’àmbit geogràfic que ens rodeja. El paisatge és inspirador per motius ben diferents. Ho pot ser per una qüestió purament estètica. Ens atrau i agrada per allò que percebem a través dels sentits (la mirada, els sons, les olors). Però també hi podem tenir una relació emocional, per tot allò que ens desperta, allò viscut. Ens podem trobar també amb els paisatges simbòlics, per tot allò que evoquen i suggereixen. O aquella porció de l’espai geogràfic on ens sentim arrelats i que ens desperta el sentiment de pertinença.

Hi ha geografies que esdevenen literàries, que són inspiradores de relats.

Amb la idea de fer confluir natura i literatura, la secció de cultura de la UES proposa un cicle on es portaran a terme dues activitats complementàries i alhora independents, per unir l’experiència de la lectura amb la de passejar.

El dissabte 18 es farà la sortida al Pla de L’Estany.

-Publicitat-