Literatura de gènere? Victoria González Torralba i Carlos Zanón

0
literatura genere bolsillo bruguera sabadell

Dimarts 3 de març de 2020
Espai Cultura Fundació 1859. D’En Font, 25
19.00 h
Entrada lliure

Literatura de gènere?

Conversa amb els escriptors Victoria González Torralba i Carlos Zanón, continuadors de personatges com el Méndez de Francisco González Ledesma i el Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.

Activitat complementària de l’exposició La vi(d)a de la butxaca. La gran aventura dels «bolsilibros» de la Bruguera (1946-1986), comissariada pel periodista i professor universitari Joaquim Noguero, qui també moderarà la xerrada.

Victoria González Torralba (Barcelona, 1966)

Periodista i ha desenvolupat una notable carrera com a redactora en nombroses revistes, destacant en les pàgines d’importants capçaleres. Victoria González Torralba també és la filla de Francisco González Ledesma (qui signava com Silver Kane al món dels «bolsilibros»), al qual ha decidit retre homenatge en la seva primera novel·la, Llámame Méndez (Planeta, 2017), llibre en el qual recupera la figura d’un dels personatges més coneguts del seu pare, el comissari Ricardo Méndez.

Carlos Zanón (Barcelona, 1966)

Ha publicat els poemaris El sabor de tu boca borracha (Nínfula, 1989), Ilusiones y sueños de 10000 maletas (Ediciones Libertarias-Prodhufi, 1996), En el parque de los huesos (Ajuntament de Màlaga, 2001), Algunas maneres de olvidar a Gengis Khan (Hiperión, 2004), Tictac tictac (Carena, 2010), Yo vivía aquí (Playa de Ákaba, 2012), Rock’n’roll (66rpm, 2014) i Banco de sangre (Espasa, 2017).

En l’àmbit narratiu és autor de Nadie ama a un hombre bueno (Quadrivium, 2008), Tarde, mal y nunca (Saymon, 2009), No llames a casa (RBA, 2012), Yo fui Johnny Thunders (RBA, 2014), Marley estaba muerto (RBA, 2015), Taxi (Salamandra, 2017) i Problemas de identidad (Planeta, 2019), novel·la on recupera la figura del famós detectiu Pepe Carvalho, personatge creat per Manuel Vázquez Montalbán a começaments dels anys setenta.

Zanón també és autor de llibres de temàtica musical; lletrista per a bandes com ara Loquillo y Troglodites, Brighton 64, Pájaro, Chamizo o El Sobrino del Diablo; i ha exercit com guionista, articulista i crític musical i literari a diversos mitjans de comunicació, i des de 2017 és el comissari del festival BCNegra.

Una hora abans de la conversa (a les 18 h) el públic podrà gaudir d’una visita guiada gratuïta a l’exposició La vi(d)a de la butxaca, a càrrec del comissari de la mostra, Joaquim Noguero.

-Publicitat-