No fer, seminari a l’Estruch durant el confinament

0
no fer seminari estruch confinament

A partir del divendres 17 d’abril de 2020
De 17 a 19.00 h per videoconferència
Gratuït. Inscripcions: nauestruch@lestruch.cat

No fer, taller de Luz Broto

Ara fa tot just fa cinc anys, l’artista Luz Broto va organitzar a l’espai de pràctiques performàtiques de NauEstruch el taller “No fer”. I es feia preguntes que en aquests moments de confinament és oportú recuperar.

Què significa no fer res? Podem deixar de fer? On estan els límits d’allò productiu? I com és pot plantejar “no fer res” com a acte col.lectiu?

El 2015, el taller va proposar una situació col·lectiva, a cavall entre l’acció i l’experiència vital, on la participació i compromís del grup assistent era determinant. Primer, en una trobada preliminar al taller, els participants van decidir els marges i desenvolupament de les sessions a partir d’uns elements disparadors.

Tot partint d’aquí, el taller es va desenvolupar en dues etapes, una primera on els participants van acordar els mecanismes des d’on desplegar l’experiència del no fer i una segona on es va accionar la mateixa.

No fer, seminari a l’Estruch durant el confinament

Aquell taller va deixar dipositat un interessant recull d’articles que ara són el punt de partida del seminari de lectures “No fer” en el marc del confinament global per causa de la pandèmia del coronavirus en la que ens trobem.

Com caldria ara plantejar-se un no fer res? Com està el confinament reformulant la noció de productivitat artística? Com pot relantejar el sistema productiu global? Com es pot replantejar ara, fins i tot, les nocions d’individualitat i col.lectiu cultural? I la vida?

En aquest 2020, el seminari, conduït per Oscar Abril Ascaso com a curador de NauEstruch, proposa un espai de reflexió i de diàleg amb els texts del taller de fa cinc anys, la seva revisió des del prisma de les circunstàncies actuals i una complementació amb nous materials.

Les seves sessions de debat per videoconferència tindran una peridiocitat setmanal.
En paral·lel a l’anal·lisi de les lectures plantejades, el seminari experimentarà amb eines d’experienciació i acció col.lectiva del confinament.

Calendari

Tots els divendres entre 17 i 19h per videoconfèrencia.
Sessió de presentació, divendres 17 d’abril a les 17h.
Inici del seminari, divendres 24 d’abril a les 17h.
Durada del seminari, fins al final del confinament.
Participació gratuïta previa inscripció, prposant un text de referència a debatre.

-Publicitat-