La Patagònia, Chatwin i Enric Soler

0
la patagònia enric soler

Trobada online amb l’Enric Soler, que ens parlarà i presentarà Per la ruta 40 – A través de la Patagònia de Bruce Chatwin (Tushita Edicions)

La trobada tindrà lloc el dimecres 1 de juliol a les 7 de la tarda i es farà amb la plataforma ZOOM, cal registrar-se i també inscriure’s prèviament a la xerrada per rebre les indicacions de connexió. (Es prega puntualitat ja que un cop iniciada la xerrada no es donarà entrada).

Per què La Patagònia fascina tant als viatgers?

La lectura de l’obra In Patagonia de Bruce Chatwin, va fer que l’Enric Soler es posés immediatament a pensar en desenvolupar un projecte personal al voltant d’aquestes tres preguntes: Què té la Patagònia, que tant fascina als viatgers?; Què havia canviat a la Patagònia d’ençà de la visita de l’escriptor anglès, vint-i-dos anys abans?; i Què havia estat de la gent que apareixen en el llibre de Chatwin?.

Per primera vegada es donava veu a la gent de la Patagònia que l’anglès havia retratat en el seu llibre (tot i canviar els noms, allà tothom encara sap qui és cadascú), al temps que «In Patagonia» deixava de ser la finalitat en si mateixa del projecte, per passar a ser l’excusa perfecta a través de la qual passar a conèixer una Patagònia de primera mà; aquella que sap captivar al viatger, enamorant-lo amb les seves soledats (en plural) absències i espais oberts on aparentment res no passa (i tot s’esdevé!).

Aquesta, es tracta d’una revisió d’autor del llibre, esdevingut ja un petit clàssic de la literatura de viatges, degudament actualitzada, ampliada amb un prefaci de Raimon Portell, escriptor i articulista especialitzat en literatura de viatges; i un epíleg de l’estudiosa Jenny-Haase, hispanista de la Universitat de Berlin, que va presentar una ponència sobre l’obra patagònica d’Enric Soler al Congrès de literatura de viatges de Manchester, Patagonia, Myths and realities, el setembre de 2005.

Enric Soler

viatja tan com pot i no para quiet. Ha publicat diversos llibres, especialment de literatura de viatges i de muntanya: Escolta, vent…! (1996), Un estiu de guaita (1996), Per la Ruta 40 (1998), Sota el cel de Tushita (2004) i Maleïdes muntanyes! (2008), així com la guia senderista La Ruta del Ter (2009), Ki, Ki, So, Soo! les nou portes del Zangskar (2012), Pantocràtor, seguint Puig i Cadafalch i la Missió arqueològica de 1907 (2016)  i Per la ruta 40: a través de la Patagònia de Bruce Chatwin (reedició 2012).

Escriptors i paisatge

És un cicle de natura i literatura, que convida als assistents a conèixer les obres literàries de fins a 10 autors de prestigi. A la vegada, obre la porta a conèixer els entorns naturals on passa l’obra o on el seu autor s’ha inspirat.

-Publicitat-