Del 2 de setembre al 2 d’octubre de 2020
Acadèmia de Belles Arts. Passeig Manresa, 20
Inauguració: dimecres 2 setembre 19.00 h
Entrada lliure

Alfons Borrell. 2.IX.20

Avisem que una exposició de l’Alfons Borrell que només duri un mes s’ens farà molt curta. Perquè l’obra de l’Alfons una vegada t’atrapa ja no et deixa anar. Intensitat majúscula i profunditat en unes peces d’aparent senzillesa.

Ja ho comentàvem en relació a l’exposició Els treballs i els dies que va realitzar a la Fundació Miró l’any 2015 (com passa el temps!): Hi ha dues característiques inseparables de l’obra de l’artista sabadellenc, la constància i la intensitat. “La pintura forma part de la meva vida diu […] jo vull ser pintura, de fet.[…] Perquè hi ha dos tipus de pintors: el que pinta el mar des d’una distància, aparentment des d’una finestra, i el que baixa per les rampes, passa per la sorra, es fica dins el mar i en surt tenyit de blau”.

L’Acadèmia de Belles Arts en col·laboració amb la Galeria Joan Prats presenten una mostra que inclou obres de gran format i treballs de recent producció.

Un recull de peces que pel seu caràcter tendeixen a la sobrietat tot expandint la mirada des del color i la plàstica adjacent. Des del compromís amb l’art, volem encetar la nova temporada amb una mostra que recobri esperança i ganes de cultura.

“Aldons Borrell (Barcelona, 1931) tracta els colors com a personatges i aquests signifiquen els sentiments, la vida, es dualitats… que dialoguen, estructurats, dins de l’obra. La seva pintura se’ns presenta pura, nua, humil, sincera i sovint amb una senzillesa que ens corprèn i ens captiva. El seu llenguatge és la taca de color (blau, taronja, verd, ocre i gris) i el gest que irromp en la tela duent la força del traç d’un llamp”.

Patxi Ocio Casamartina.

alfons borrell sabadell belles arts
Alfons Borrell. 8-XI-2016-acrilic-tela-114x146cm. Galeria Joan Prats

 

-Publicitat-