Dijous 17 al diumenge 20 de setembre 2020
Museu de Granollers
Opera aperta és el primer festival de pensament que neix després de la pandèmia que ha afectat la humanitat d’una manera global. Abans d’aquesta situació sanitària i social insòlita, ja reclamàvem la necessitat de generar espais de reflexió conjunta a l’entorn de temes que ens impliquen personalment i col·lectiva. Una necessitat que ara es referma de manera encara més urgent. Avui més que mai, tenim el repte de ressignificar la vida i el nostre lloc en el món. Nous temps, nous reptes de reflexió i nous interrogants.
Us convidem a quatre dies d’accions artístiques i diàleg amb especialistes del pensament contemporani. Partint d’una obra de la col·lecció d’art del Museu de Granollers, Opera aperta, festival d’art i paraula de Granollers obre diàleg a l’entorn d’un dels grans interrogants associats a la condició humana. Us proposem quatre dies d’art i paraula participatius, amb ganes d’arribar a tothom i convertir Granollers en una àgora de debat.
Amb la participació de:
Isabel Romà, Lourdes R. Basolí, Luz Broto, Polifònica de Granollers, alumnat de l’IES Celestí Bellera, Anna Clot i Anna Estany, Bernardo Atxaga i Antoni Bassas, Mariano Fernández,
Josep Rey i Fèlix Rabal, Lolita Bosch i Víctor M. Amela, Jaume Bertranpetit i Milagros Pérez Oliva, Ingrid Guardiola i Mònica Planas, Josep Pedrals, Joan-Carles Mèlich i Eva Piquer, Arsènic.
Bacus, els sentits, la vida
En què consisteix viure? Com entenem aquesta voluntat de durar que en diem vida? Raó o emoció? Seny o rauxa? Què en diuen la filosofia, la ciència i l’art? En la seva primera edició, Opera aperta pren el cap de Bacus, una peça romana del segle II trobada en unes excavacions a la ciutat, per convidar-nos a parlar i reflexionar sobre la vida. Especialistes en diferents àmbits teòrics i artístics ens ajudaran a intercanviar i refutar judicis i prejudicis sobre aquesta gran aventura compartida que en diem vida. Us hi esperem amb ganes de diàleg.
El festival es podrà seguir amb realització via streaming:
Instagram: @museudegranollers
Canal YouTube: www.youtube.com/granollers