Basat en històries reals. Foto Colectània. Barcelona

0
basat en històries reals fotocolectania barcelona
Bambuit, 2011 © Cristina De Middel / Magnum Photos / Contacto

Fundació Foto Colectania. C/ Passeig Picasso, 14. 08003 Barcelona. Fins el 28 de febrer de 2021

Basalt en històries reals pren com a punt de partida les històries que hi ha darrere de les fotografies, aquelles que moltes vegades no s’expliquen i que en aquesta ocasió prenen més protagonisme per mostrar a l’espectador una intencionalitat que moltes vegades passa desapercebuda. Les imatges seleccionades, acompanyades de noves contextualitzacions i, en ocasions, del testimoni de l’autor mateix, pretenen donar nous sentits i una major profunditat a les fotografies.

Un recorregut per quatre àmbits temàtics oberts. En el primer, titulat “Àlbum Personal”, trobem una sèrie de fotografies que ens mostren la mirada més íntima dels autors cap als seus entorns més propers i experiències personals.

“L’altra història de les fotografies”, constitueix el cor de la mostra. Aquí trobem algunes de les icones de la fotografia del nostre país al costat d’obres no tan conegudes que, gràcies als textos que les complementen, les situacions, els personatges i els llocs retratats poden afegir nous significats per a l’espectador.

En el tercer àmbit de l’exposició, els “Paisatges reals” es contraposen als “Paisatges imaginats”, i els límits del que és real i el que és imaginat, es presenten conscientment difusos.

En l’últim apartat titulat “Històries construïdes”, les fotografies comparteixen diversos processos d’intervenció per part dels seus autors: ja sigui col·locant-se com a subjecte de la composició, mitjançant la construcció de bodegons, manipulant i experimentant amb la doble exposició o recreant històries.

Helena Almeida, Manel Armengol, Pilar Aymerich, Catarina Botelho, Javier Campano, Carlos Cánovas, Vari Caramés, Gérard Castello-Lopes, Juan Manuel Castro Prieto, Toni Catany, Colita, Joan Colom, Gabriel Cualladó, Cristina de Middel, Jean Marie del Moral, Jordi Esteva, Manuel Ferrol, Joan Fontcuberta, Ferran Freixa, Alberto García-Alix, Cristina García Rodero, Francisco Gómez, Inês Gonçalves, Fernando Gordillo, Roger Guaus, Jorge Guerra, José Guerrero, Cristóbal Hara, Juande Jarillo, Manolo Laguillo, Fernando Lemos, Chema Madoz, Ramón Masats, Xavier Miserachs, Jorge Molder, Nicolas Muller, Isabel Muñoz, Rafael Navarro, Paulo Nozolino, Francisco Ontañón, César Ordoñez, Carlos Pérez Siquier, Aleix Plademunt, Leopoldo Pomés, Jorge Ribalta, Xavier Ribas, Humberto Rivas, Jorge Rueda, Txema Salvans, Gervasio Sánchez, Rafael Sanz Lobato, Luiz Simoes, Ton Sirera, Ricard Terré, Miguel Trillo, Juan Diego Valera, Virxilio Viéitez i Luis Vioque.

-Publicitat-