Sala Flyhard. Carrer Alpens, 3. Barcelona. Entrades: compra online

L’habitació blanca. De Josep Maria Miró sota direcció de Lautaro Perotti

Del 2 al 27 de setembre de 2021

En Carles, la Laia i en Manel es retroben amb la senyoreta Mercè, la mestra que els va ensenyar a llegir i escriure quan eren petits. Queda llunyà aquell temps on eren nens, percebut com un full en blanc on tot somni o tota aspiració semblava possible. Han passat més de vint-i-cinc anys i ara són adults que han superat els trenta i es van acostant a la quarantena. La vida de cadascun d’ells ha anat per camins ben diferents. El retrobament, aparentment fortuït, amb la senyoreta Mercè, resultarà inquietant i trasbalsador per cadascun d’ells. Posar el retrovisor obrirà interrogants i també velles ferides. No se n’escaparà cap d’ells, tampoc la que va ser la seva mestra, o nosaltres mateixos.

L’habitació blanca, el nou text de l’autor d’obres com El principi d’Arquimedes, Gang Bang, Nerium Park o Temps salvatge, ens proposa un viatge per tornar a visitar els paisatges íntims i emocionals de la infantesa: allò que volíem i aspiràvem ser i en el que ens hem acabat convertint; aquells aspectes que, volguda o involuntàriament, hem decidit deixat enrere o, simplement, s’han quedat pel camí; els records que hem soterrat davant la incapacitat d’enfrontar-nos-hi; la sensació d’un temps d’aprenentatge, d’absorbir coneixement, experiència i bellesa però també, i sense que cap de nosaltres se’n pugui excloure, de rebre i provocar dolor.

Intèrprets: Francesca Piñón, Albert Prat, Paula Blanco, Marc Rodríguez

-Publicitat-