30/09/2021 al 07/11/2021 a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya. Plaça de les Arts, 1. Barcelona

La Víctor C. Una mirada diferent a la vida i obra de Víctor Català / Caterina Albert

Víctor Català. Caterina Albert. Obligada a camuflar-se sota un pseudònim masculí per evitar els escàndols, els judicis i els prejudicis, Català va ser una autora revolucionària. L’escriptora va passar els últims 10 anys al llit, on rebia fins i tot les visites. Tota una declaració de principis. Qui s’amagava realment rere l’àlies? La Víctor C. és una aproximació a l’enigmàtica autora empordanesa a través dels seus contes i escrits.

Un gran llit. En ell, dintre d’ell, una dona rep les visites. Tant és si es tracta d’un parent o d’un gran escriptor, rep a tothom al llit des de fa anys. Ofereix una imatge de dona fràgil, malaltissa… que sovint s’ha definit com una aficionada en això de l’escriptura. Però, qui és la dona del llit, Víctor Català o Caterina Albert? O cap de les dues?
La Víctor C.; parla de la seva vida, duta a terme amb les limitacions que li permetia una societat intolerant amb les dones, barrejada amb els seus contes, el més bonic i més irònic de la seva escriptura, on mostra un món no gaire amable, realment lluny de l’accepció burgesa de la naturalesa. La seva ànsia de llibertat, de ser sempre ella mateixa, la porta a mantenir-se apartada del món.
 Anna Maria Ricart Codina i Carme Portaceli.

Autoria: Anna Maria Ricart Codina a partir de Víctor Català

Direcció: Carme Portaceli

Amb: Ferran Carvajal, Lluïsa Castell, Oriol Guinart, Olga Onrubia, Rosa Renom, Manel Sans i Anna Ycobalzeta

-Publicitat-