11 de novembre al 12 de desembre 2021. CCCB. Montalegre, 5. Barcelona

World Press Photo Barcelona 2021

La Fundació Photographic Social Vision organitza per dissetena vegada l’exposició de fotoperiodisme més reconeguda a escala mundial. El World Press Photo Barcelona 2021 presenta totes les fotografies i les peces multimèdia premiades, la major part inèdites al nostre país. Totes elles s’han escollit per la seva qualitat visual excepcional i ofereixen diferents perspectives al voltant de l’actualitat global.

El World Press Photo d’aquest any és per a “The First Embrace” (La primera abraçada), la fotografia del danès Mads Nissen per Politiken / Panos Pictures. Mostra a l’anciana Rosa Luzia Lunardi mentre és abraçada per la infermera Adriana Silva da Costa Souza, a la residència d’avis Viva Bem, de São Paulo, Brasil, el 5 d’agost de 2020.

Entre les 6 imatges nominades a la fotografia de l’any es trobava també “Fighting Locust Invasion in East Africa” ​​(Lluitant contra la plaga de llagosta a l’Àfrica oriental) de l’espanyol Luis Tato.

Enguany, quatre fotògrafs espanyols figuren entre els guardonats: el barceloní Luis Tato, el basc Aitor Garmendia, l’extremeny Jaime Culebras i la valenciana Claudia Reig Valera. També ha estat guardonat l’argentí resident a Barcelona Pablo Tosco.

El World Press Photo al Reportatge Gràfic de l’Any és per “Habibi” de l’italià Antonio Faccilongo per Getty Reportatge. Narra històries d’amor amb el teló de fons d’un dels conflictes contemporanis més llargs i complicats, la guerra entre Israel i Palestina. El reportatge mostra l’impacte del conflicte a les famílies palestines i les dificultats a què s’enfronten per preservar els seus drets reproductius i la seva dignitat humana.

Visita

De dimarts a dijous i festius: 11.00 – 20.00
Divendres: 11.00 – 21.00
Dissabte: 10.00 – 21.00
Diumenge: 10.00 – 20.00
Dilluns no festius: Tancat

PREUS

6€ / 4€ reduït (1 exposició)
8€ / 6€ reduït (2 exposicions)

-Publicitat-