Del 24 de febrer al 18 d’abril de 2022. Sala Flyhard. Alpens, 3. Barcelona

El sensespai és un no-lloc on s’experimenta el tot. Les criatures que hi habiten s’apropen a nosaltres en nom de l’amor amb la missió d’alliberar-nos. Però ho han de fer amb una condició: No poden explicar-nos la seva procedència. Si ho fessin, les paraules esdevindrien límits i els límits generarien un espai que faria desaparèixer catastròficament el seu univers i elles quedarien exiliades per sempre.


EL Sensespai va ser el projecte final de la graduació de Lara Díez Quintanilla en “Psicoterapeuta de grups i famílies” impartit pel Grup Alfa. Va ser un intent de personificar i fer tangible una part de la realitat i el dolor que hi ha darrere de l’etiqueta diagnòstica de TLP (Trastorn límit de personalitat).

Explica l’autora: “Volia compartir més enllà del món de la psicologia, els aprenentatges sobre la ment i relacions humanes que m’havien ajudat a pensar-me i habitar-me des d’un lloc més saludable. Així que vaig unir les meves dues professions i vaig crear una peça teatral. Vaig situar-la en una consulta d’orientació psicoanalítica perquè necessitava transmetre l’univers fascinant que es pot arribar a desplegar en un espai d’aquestes característiques. En ella, s’elabora el dolor d’una persona diagnosticada de trastorn límit de personalitat, supervivent a un intent de suïcidi. M’interessava especialment parlar d’aquesta relació problemàtica amb els límits com a malaltia genètica individual i col·lectiva.”

Autoria i direcció: Lara Díez Quintanilla

Repartiment: Montse Morillo / Lara Díez Quintanilla / Francesca Vadell Cubells, Anna Pérez Moya / Gemma Polo Bosch**

Dos personatges, cinc actrius
Els dos personatges seran interpretats per cinc actrius diferents, ja que ha calgut treballar-la i abordar-la de manera col·lectiva amb un equip de dones que s’intercanviaran els rols i la mirada per elaborar amb més perspectiva el diagnòstic de TLP, l’abús i l’espai terapèutic. D’aquesta manera, la psicòloga i la pacient seran encarnades per intèrprets diferents segons el dia, com a part del treball polièdric que suposa sostenir la diferència de veus, cossos i pensaments en les relacions humanes.

Entrades El Sensespai Sala Flyhard : 15, 18, 20 €/ compra online

-Publicitat-