25 de febrer al 20 de març de 2022

FineArt Igualada s’ha consolidat com a referent en els circuits fotogràfics a nivell estatal. És un festival de fotografia que recorre espais emblemàtics de la ciutat i es proposa obrir Igualada com a ciutat fotogràfica i de disseny.

Deu anys d’un festival únic, amb mostres d’arreu del món i sales efímeres.

Especial menció a les exposicions dedicades a Ramón Masats i Chema Madoz.

CHEMA MADOZ. EL ROSTRE AMAGAT DE LES COSES

“Les composicions s’acosten al poema minimalista i a la contraposició d’imatges poètiques que produeix una explosió metafòrica. La resolució fotogràfica en blanc i negre li dona també una distància malenconiosa”. Borja Casani.

RAMON MASSATS. VISIT SPAIN

Ramon Masats, Premi Nacional de Fotografia 2004. En les seves primeres fotografies, va mostrar un poderós instint fotogràfic i una excepcional intuïció per captar l’espectacle de la vida i, evitar sempre envair la realitat i, encara menys, maquillar-la o manipular-la.

Ramon Masats va dirigir el seu objectiu contràriament al lloc comú que projectaven les campanyes de turisme. Afirmava que li agradaven molt els tòpics perquè la seva intenció era capgirar-los, mostrar la realitat que ocultaven. La seva audàcia esquivava la censura mitjançant una subtil intenció crítica. Chema Conesa. Comissari

Ramon Masats Foto

Podrem veure exposicions de: Maria Vernet, Marc Àvila, Enric Curto, Jordi Camí, Lorena Cosba, Wayra Ficapal, Pepe Guinea, Mindaugas Gabrenas, Marc Hors, Auger Marquès, Albert Gusi, Carme Masià, Juan Carlos Hervás, Jorge Llorca, Santi Carbonell, Albert Nello, Dani Planas, Alejandra Morales, Isaac FLores, Pierre Radisic, Vladimir Romero, Alisa Sibirskaya, Sandra Gross, Arnau Rovira,

TAULA RODONA “Fotografiar la realitat: Quins són els límits?”

És el fotoperiodisme una interpretació de la realitat? Pot una imatge ser neutral? L’objectiu d’aquesta taula és posar a debat aquelles preguntes que es fan tots els fotoperiodistes i que els ponents, gràcies a l’experiència i el treball diari, ens poden resoldre o interpretar. 

Amb la participació de: Mireia Comas, Emilio Morenatti ,Cèlia Atset i Jordi Borràs.

Modera: Magda Gregori

TALLERS FOTOGRÀFICS

Fotoficcions. Dia 5 de març, de 10 a 13h. Mercè Ribera.

La llum i la fotografia. Dies 11 i 12 de març. Josep Bou.

Taller de fotografia nocturna. Dia 18 de març. 19h.

Activitats de pagament. Cal inscriure’s a fineartigualadainfo@gmail.com

12 Mar, 19:15hLloc: Portal del Llevador

XERRADA “La situació avui al món del VIH”. Amb el Dr. Emili Letang i la Dra. Anna Gamell.

-Publicitat-