Del 05/10/2022 al 30/10/2022. Viatge d’hivern Sala Beckett. Pere IV, 228-232. Barcelona

A partir de Viatge d’hivern d’Elfriede Jelinek

Inspirada en els cicles de les cançons de Winterreise de Franz Schubert, l’obra és un viatge que ens proposa Elfriede Jelinek per les seves pròpies experiències, tant artístiques com íntimes: la sexualitat mediatitzada per internet, la perversió de la opinió pública, el culte a la joventut, la presència del feixisme latent, el pas inexorable del temps, l’amor-odi cap a la seva  mare, la demència i l’abandó del seu pare i l’autocrítica d’ella mateixa com a artista.

Guardonada amb el Premi Nobel de Literatura l’any 2004, l’autora ens planteja un treball de recerca on llenguatge, música i moviment, esclaten a escena com un riu desbocat, pervertint Schubert, pervertint Jelinek, arrossegant-nos per “les aigües residuals de les nostres pròpies vides” tal com ho fa ella, en una peça amb pinzellades dramàtiques, molta ironia i certa desesperança.

Elfriede Jelinek. Dramaturga i novel·lista austríaca

La seva obra, transgressora i radical, es caracteritza per tractar amb duresa temes com la violència de gènere, les relacions familiars opressives o el passat polític del seu país. El seu propòsit és lluitar contra qualsevol classe d’autoritat i denunciar els abusos de poder a la nostra societat, sense renunciar, però, a un estil precís i ple de contrastos.

Entre les seves novel·les destaquen Die Liebhaberinnen [Les amants] (1975), Die Ausgesperrten [Els exclosos] (1980) i Die Klavierspielerin [La pianista] (1983).

És autora de les obres de teatre Was geschah, nachdem Nora ihren Mann verlassen hatte [Què va passar quan Nora va deixar el seu home o Els pilars de la societat] (1977), In den Alpen (2002), Bambiland (2003), Ulrike Maria Stuart (2006), Winterreise [Viatge d’hivern] (2011) i Wut (2016), entre moltes altres.

El 2004 l’Acadèmia sueca li va concedir el Premi Nobel de Literatura. Els acadèmics suecs van destacar “el flux musical de veus i contraveus en les seves novel·les i obres de teatre, que amb un extraordinari talent lingüístic revelen l’absurditat dels clixés de la societat i el seu poder subjugant”.

Autoria: Elfriede Jelinek
Traducció: Marc Villanueva
Dramatúrgia: Magda Puyo i Marc Villanueva
Direcció: Magda Puyo

Repartiment: Laia Alberch, Pepo Blasco, Rosa Cadafalch, Clara Peya i Encarni Sànchez
En algunes de les funcions Bru Ferri substituirà Clara Peya

Escenografia: Judit Colomer
Il·luminació: David Bofarull (AAI)
Composició musical: Clara Peya
Moviment: Encarni Sanchez
Vestuari: Nina Pawlowsky
Direcció de producció: Júlia Simó Puyo
Ajudant de producció i direcció: Guillem Albasanz
Alumne en pràctiques Institut del Teatre: Àngel Nicolàs

Entrades Viatge d’hivern Sala Beckett: 10 a 18€/ compra online

-Publicitat-