Del 5 d’octubre al 15 de gener de 2023. Fundació Foto Colectània, Macba, Centre KBr de Barcelona

Àmplia retrospectiva de la gran artista multidisciplinària Carrie Mae Weems (Portland, Oregon, 1953) que recorre tota la seva trajectòria en un muntatge que combina el plantejament cronològic amb el conceptual. Es pot veure a tres espais de Barcelona: Fundació Foto Colectània (Passeig Picasso, 15), KBr de la Fundació Mapfre (Avda. Litoral, 30) i Macba (Plaça dels Àngels, 1).

Carrie Mae Weems (Oregon, 1953), és coneguda sobretot pel seu treball fotogràfic que desenvolupa des de fa prop de quaranta anys. L’exposició revisa cronològicament tota la seva obra i pretén subratllar com l’autora aborda aquesta pràctica com una avançada al seu temps i projecta sempre les seves imatges cap al futur amb un incansable sentiment d’esperança.

Les primeres fotografies que realitza se centren en els seus familiars i amics per a desenvolupar a poc a poc una visió més àmplia que qüestiona la història i els estereotips al mateix temps que es pregunta pels que exerceixen el poder sobre aquells que no poden defensar-se. Weems parla sobre la violència exercida de manera deliberada, tant cap a les persones de color, comunitat a la qual pertany, com cap al món en general. Però en la seva obra de contrastos, també hi ha lloc per a les escenes d’intimitat i d’amor.

L’exposició es desenvolupa cronològicament i aborda algunes de les seves sèries més primerenques al mateix temps que incideix en la metodologia de treball de l’autora que sovint insisteix en algunes de les seves imatges més polèmiques en les quals s’aborden qüestions com el gènere, la raça, la societat de classes o qüestions polítiques. A través del seu treball, Weems estableix diàlegs amb nombroses comunitats amb la intenció de connectar diferents generacions basant-se en influències comunes i un sentit recíproc de la responsabilitat.

Lincoln, Loonie and Me al Macba

La Capella MACBA acull Lincoln, Lonnie, and Me, una videoinstal·lació en què l’artista Carrie Mae Weems se serveix de figures fantasmagòriques a escala humana per a analitzar, a través de la seva relació amb el president Abraham Lincoln i l’activista Lonnie Graham, com es construeixen les narratives històriques i com les tragèdies del passat es renegocien constantment.

Comissària: Elvira Dyangani Ose

-Publicitat-