Del 8 de juny al 3 de setembre. KBr Barcelona.

Nascuda al si d’una família obrera a Udine, Modotti va emigrar i va créixer als Estats Units, on es va convertir en actriu al Hollywood dels anys 20 i va conèixer Edward Weston, que la va iniciar a la fotografia i amb qui es va traslladar a viure a Mèxic el 1923. Gairebé tota la seva obra fotogràfica es va produir entre aquesta data i el 1930. Des d’un interès inicial per les formes abstractes, la seva mirada va evolucionar fins a centrar-se en l’ésser humà i en la denúncia de la desigualtat i la injustícia: les condicions precàries dels treballadors, la pobresa urbana o el paper de la dona a la comunitat es van convertir, entre altres qüestions similars, en els temes principals d’una fotografia concebuda com a propaganda política.

Aquesta exposició, la més àmplia realitzada fins a la data de Tina Modotti, parteix d’un treball de recerca profund, gràcies al qual s’ha pogut reunir un ampli nombre de còpies vintage de l’autora. Al costat de les prop de 250 fotografies exposades, agrupades cronològicament en quatre seccions, l’exposició inclou materials documentals, una de les pel·lícules que Modotti va protagonitzar a Hollywood i algunes obres d’Edward Weston.

Tina Modotti i el cinema

El primer contacte de Tina Modotti amb les arts escèniques es va produir en arribar a San Francisco el 1913, quan comptava 16 anys. Després de participar en algunes obres de teatre, el 1920 es va introduir al món del cinema. En aquell període es buscava a actrius que encarnessin heroïnes, aventureres o femmes fatales. La Tina, amb la pell violàcia i els cabells foscos, semblava encarnar el prototip de dona exòtica, clixé del qual ella mateixa no trigaria a allunyar-se. Modotti va participar, que se sàpiga, en tres pel·lícules, Tiger’s Coat (1920) de Roy Clements, on interpretava el paper de la mexicana Jean Ogilvie; Riding with Death (1921) de Jacques Jaccard, al personatge de Rosa Carilla; i I Can Explain (1922) de George D. Baker, com a Carmencita Gárdez.

Horari: Dilluns (excepte festius): Tancat
Dimarts a diumenge (i festius): de 11.00 a 20.00 h.

Entrada general 3€/ compra online

Avinguda Litoral, 30 – 08005 Barcelona

-Publicitat-