Del 18 octubre 2023 al 17 març 2024

IA: Intel·ligència artificial és una exposició sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la intel·ligència artificial avui.

Un lloc on experimentar amb la IA, coneixer-ne els riscos, descobrir-ne innovacions científiques i artístiques i aprofundir en una tecnologia decisiva en el futur de la humanitat.

Mai abans una tecnologia havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides. La intel·ligència artificial preocupa i fascina. Amenaça i genera oportunitats. Té detractors i defensors. En aquest context de conversa pública i de dependència col·lectiva de la IA —podem prendre decisions sense ser assistits per la IA?—, l’exposició ens proposa aturar-nos, apropar-nos de manera entenedora a la intel·ligència artificial i obrir el debat sobre com es desenvoluparà en els propers anys.

La mostra aborda el paper de la intel·ligència artificial en la vida quotidiana, les oportunitats que presenta per a la recerca científica i biomèdica, el paper de la supercomputació com a principal impulsor, la situació legislativa actual, els riscos de desinformació que en planteja l’ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot generar.

A través d’un recorregut que inclou instal·lacions artístiques interactives, un timeline amb fites clau, obres de referència fetes amb IA, el testimoni d’experts i peces de nova creació, l’exposició explora la relació entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana. 

Hi participa una extensa xarxa d’artistes pioners i emergents com ara Universal EverythingRobert del Naja (Massive Attack), Anna Ridler, Memo Akten, Mario Klingemann, Justine Emard, Steve Goodman (Kode 9), Espronceda, Eduard Escoffet o Maria Arnal, a més de centres de recerca i innovació com el BSC, el Music Technology Group de la UPF, el CVC o el MIT.

Entrades: 6 €/ compra online

CCCB. Montalegre, 5

-Publicitat-