28 de setembre de 2023 al 14 de gener de 2024. Caixa Fòrum Barcelona

Art i natura

La fascinació per les formes de la natura és tan antiga com l’art. 

A través d’una col·lecció de peces del Centre Pompidou, aquesta exposició reflexiona sobre el passat i el present de la relació entre l’art i la natura, entre la cultura i la ciència. 

El títol de l’exposició recupera el terme derivat del grec bios (‘vida’) i morphé (‘forma’), que es va incorporar a la historiografia de les arts a mitjan dècada de 1930. En aquesta època, en què, sota el jou de múltiples crisis —climàtica, ecològica i territorial—, la natura, tal com la coneixem, està en perill de desaparèixer, s’imposa la necessitat de reconsiderar els nostres vincles amb el món que ens envolta i del qual depenem.

Metamorfosi, mimetisme, creació i amenaça

Unes vuitanta peces de la col·lecció del Musée National d’Art Moderne – Centre d’Art Georges Pompidou, amb una presència important d’artistes de les últimes dècades que han aportat nous punts de vista compromesos. Pintura, escultura, fotografia, disseny i arquitectura en un recorregut transversal, estructurat en quatre seccions temàtiques: metamorfosi, mimetisme, creació i amenaça. En una presentació que renuncia a la categorització didàctica o a la cronologia, els visitants s’endinsaran en l’univers de la natura, que, en l’era digital, sembla que és l’última mostra de puresa i veritat.

Obres de Picasso, Kandinsky, Miró, Dalí, Le Corbusier, Raoul Hausmann, Dubuffet, Paul Klee o Alvar Aalto, entre d’altres.

Entrades: 6 € / compra online

-Publicitat-